ΚΙΝ.ΑΛ και στελέχη της Προοδευτικής Συμμαχίας εγκαλούν τον Πολάκη για το σχόλιό του κατά Σημίτη

Τριγμούς στις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την Προοδευτική Συμμαχία προκαλεί η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη με άκρως επικριτικά σχόλια για τον Κώστα Σημίτη. Αφορμή της επίθεσης του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στον πρώην πρωθυπουργό αποτέλεσε και το πρόσφατο άρθρο του τελευταίου στα ΝΕΑ για τα ελληνοτουρκικά που προκάλεσε ούτως η άλλως πολλές συζητήσεις στο πολιτικό σκηνικό.

Το ύφος του Παύλου Πολάκη επικρίνουν με κοινή τους δήλωση οι Αντώνης Λιάκος, Νίκος Μπίστης και Παναγιώτης Παναγιώτου, τρία κορυφαία στελέχη της Προοδευτικής Συμμαχίας που έχουν και επιτελική θέση στα ενιαία όργανα στον δρόμο προς το συνέδριο. Οι συγκεκριμένοι τρεις εκ των συμμάχων βρίσκονταν ούτως η άλλως κοντά στο λεγόμενο εκσυγχρονιστικό μπλοκ.

Στη δήλωσή τους αναφέρουν πως το ύφος της επίθεσης βλάπτει την υπόθεση της ανασυγκρότησης της σύγχρονης Αριστεράς:

«Είναι δικαίωμα του Παύλου Πολάκη να κρίνει και να επικρίνει τη διακυβέρνηση Σημίτη. Ακόμα και όταν άθελα του -όπως πιστεύουμε – η κριτική του στα εθνικά θέματα ταυτίζεται με αναχρονιστικές και εθνικιστικές προσεγγίσεις. Όταν ομως η κριτική μετατρέπεται σε προσωπικό λίβελο και εκτρέπεται σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς βλάπτει σοβαρά την υπόθεση της ανασυγκρότησης της σύγχρονης Αριστεράς. Το ύφος στην πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να συμβαδίζει με το ήθος της Αριστεράς. Αυτή είναι απαίτηση του κόσμου που ακολουθεί τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία».

Η ανάρτηση Πολάκη

Σφοδρή αντίδραση και από το ΚΙΝΑΛ

Την έντονη αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής προκάλεσε επίθεση του Παύλου Πολάκη κατά του Κώστα Σημίτη, με ανακοίνωση να κάνει λόγο για «χυδαιότητες».

«Είναι προφανές ότι τον Κώστα Σημίτη δεν τον αγγίζουν οι χυδαιότητες Πολάκη. Μετάλλαξαν όμως όσους πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ για να τον αλλάξουν και άλλαξαν οι ίδιοι. Με λίγα λόγια οι κκ. Ζορμπάς, Μουζέλης, Μπίστης και άλλοι, μπορούν από σήμερα να διασχίζουν απομονωμένοι, τις γέφυρες της σιωπής» τονίζει η ανακοίνωση Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Σε ανάρτηση του στο Facebook, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας υποστήριξε μεταξύ άλλων πως τα Ίμια «γκριζαρίστηκαν με τη στάση» του Κώστα Σημίτη και τον κατηγόρησε πως έδωσε τον Οτσαλάν στους Τούρκους.

Έκανε, μάλιστα, λόγο για «σάπιο εκσυγχρονισμό».

Υπενθυμίζεται ότι χθες δημοσιεύτηκε άρθρο του πρώην πρωθυπουργού στην εφημερίδα «Τα Νέα», στο οποίο επέκρινε τους χειρισμούς του Κώστα Καραμανλή στη Σύνοδο των Βρυξελλών το 2004.

About Author