Μετά του Φρουζή, αποδεσμεύονται και οι λογαριασμοί του Μανιαδάκη

Χρήση των αλλαγών της ΝΔ στον Ποινικό Κώδικα προκειμένου να αποδεσμεύσει τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, δήλωσε πως θα κάνει ο Νίκος Μανιαδάκης, όπως ακριβώς τόνισε πως θα κάνει προ ημερών και ο Κωνσταντίνος Φρουζής.

Καταθέτοντας στην Προανακριτική επιτροπή της Βουλής το πρωί της Πέμπτης δέχθηκε ερώτηση από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη: «Λόγω της εμπλοκής σας έχουν δεσμευτεί οι λογαριασμοί σας. Ζητήσατε και εσείς αποδέσμευση;», με το Μανιαδάκη να απαντά ότι έχει ζητήσει την αποδέσμευση ποσών ύψους 300.000 ευρώ.

Η βουλευτής επανήλθε ρωτώντας: «Στο ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης είπαε ότι όποιος καταθέσει εναντίον μου θα τον σκοτώσω;» με το μάρτυρα να απαντά ότι «η απάντηση οφείλεται στον εκνευρισμό μου γιατί με βιντεοσκοπούσαν χωρίς να το γνωρίζω», απάντηση που προκάλεσε ερωτηματικά αφού αν δεν γνώριζε δεν υπήρχε λόγος εκνευρισμού.

«Συνήγορος» του Μανιαδάκη ο Πλεύρης…

Εντύπωση έκανε η παραδοχή του Μανιαδάκη για τη γνωριμία του με το μέλος της Προανακριτικής, βουλευτή ΝΔ Αθανάσιο Πλεύρη. Καθώς η στάση του βουλευτή έχει σχολιαστεί ειρωνικά από την Τετάρτη ότι συχνά υποκαθιστά το μάρτυρα, αυτός ρωτήθηκε αν τον γνωρίζει και απάντησε: «Ναι, συνεργαστήκαμε στο Υπουργείο Υγείας, έχουμε συναντηθεί αρκετές φορές». Υπενθυμίζεται ότι την περίοδο που ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν Υπουργός Υγείας, ο Α. Πλεύρης ήταν «άμισθος σύμβουλός» του.

Μάλιστα, ο Πλεύρης παρενέβη και αργότερα προκαλώντας την αντίδραση του Γιάννη Ραγκούση:

Ραγκούσης: Τελικά είπατε ψέματα ότι ήσασταν καθηγητής στην Οξφόρδη;
Ν. Μανιαδάκης: Ναι, αλλά ήταν η αρχή της συζήτησης. με αιφνιδιάσατε, τα έχασα. Και μετά το διόρθωσα. Όπως είπα με αιφνιδιάσατε.
Ραγκούσης: «Θέλω να ρωτήσω κ. Μανιαδάκη…» “Εκείνη την ώρα παρεμβαίνει και διακόπτει ο Πλεύρης, με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να απευθύνεται στον Πρόεδρο και να αναφέρει: «Αν το ξανακάνει θα ζητήσω να αξιολογηθεί ποινικά»).

«Πιέστηκα για να τα πω»

Στη συνέχεια η Δώρα Αυγέρη τον ρωτά: «Είπατε ότι δεν συνεργαστήκατε με τον Ανδρέα Λοβέρδο όμως υπάρχει απόφαση – και την καταθέτουμε – ότι είχατε διοριστεί στην Επιτροπή που είχε αναλάβει τις συζητήσεις με την τρόικα επί υπουργίας Λοβέρδου. Τι απαντάτε;». Μετά από ολιγόλεπτη παύση ο Μανιαδάκης απαντά: «Ήμουν πρόταση του Σαλμά»!

Αυγέρη «Ως Μανιαδάκης – και όχι ως “Αναστασίου” που δεν θέλετε να απαντήσετε – καταθέσατε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές ότι την περίοδο 2010-11 οριστήκατε επί υπουργίας Λοβέρδου μέλος 11μελούς επιτροπής εμπειρογνωμώνων. Επίσης τον Οκτώβριο 2010 οριστήκατε από τον Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας Νικόλαο Πολύζο πρόεδρος της Εεπιτροπής εμπειρογνωμώνων. Επίσης, σύμφωνα πάντα με τη δική σας κατάθεση, τον Φεβρουάριο του 2011 οριστήκατε πάλι από τον κ. Πολύζο ως υπεύθυνος για την μηχανοργάνωση των νοσοκομείων».
Μανιαδάκης: «Πιέστηκα για να τα πω…».

ΠΗΓΗ: TVXS

About Author