Κυβερνητικό αλαλούμ: Το Υπ. Άμυνας “παγώνει” τα ΜΟΕ με την Τουρκία και το Μαξίμου τα “ξεπαγώνει”

Κυβερνητικές πηγές ανατρέπουν τις εξελίξεις με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Δεν “παγώνει” ο διάλογος με την Τουρκία.

“Οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο προετοιμάζονται και θα συνεχιστούν κανονικά”, ανέφεραν!

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό από πηγές του ΥΠΕΘΑ ότι αναστέλλονται, μέχρι νεοτέρας και με πρωτοβουλία της Αθήνας, οι συζητήσεις με την Τουρκία για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης σε στρατιωτικό επίπεδο, οι οποίες επρόκειτο να πραγματοποιηθούν μέσα στον μήνα στην ελληνική πρωτεύουσα.

Ανώτατες κυβερνητικές πηγές δήλωσαν στο newsit.gr πως ερευνάται η πηγή της αρχικής διαρροής. Θεωρούν ότι αυτή βρίσκεται στο υπουργείο Άμυνας, όχι όμως σε επίπεδο υπουργού αλλά σε επίπεδο υπηρεσιακού παράγοντα!

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική διαρροή, η οποία μεταδόθηκε και από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε πως πρόκειται για κυβερνητική απόφαση που υλοποιείται από τον υπουργό Εθνικής άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο. Μια απόφαση που, όπως αναφερόταν, πάρθηκε μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, την στρατιωτική ένταση που προκαλείται από κύκλους της Άγκυρας και από την πίεση που προκαλείται από τις μεταναστευτικές ροές.

Όλα αυτά μόλις ένα 24ωρο πριν από την κρίσιμη, την κρισιμότερη των τελευταίων ετών ίσως, συνάντηση που θα έχει αύριο (04.12.2019) στο Λονδίνο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν!

Περισσότερα σε λίγο…

About Author