Τα νησιά που «σηκώνουν» το μεταναστευτικό θα διαφημιστούν ιδιαιτέρως το 2020

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή τόνισε πως το μεταναστευτικό έχει δημιουργήσει προβλήματα στην τουριστική κίνηση. Για αυτόν τον λόγο,για τα νησιά που έχουν “σηκώσει” το βάρος αυτού του ζητήματος, θα υπάρξει ειδική διαφημιστική καμπάνια για την προβολή τους.

Ο υπουργός, στην παρέμβαση του επανέλαβε ότι το μεταναστευτικό δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα στην τουριστική κίνηση και δεν υπάρχει εικόνα για ακυρώσεις κρατήσεων.

Όπως σημείωσε ο κ. Θεοχάρης, η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες ενώ έχει εκπονήσει και πλάνο, όπως είναι η αλλαγή των διαδικασιών για την παροχή ασύλου και η πιο εντατική φύλαξη των συνόρων, προκειμένου να δοθεί ευρύτερη λύση στο θέμα.

«Όμως, η κυβέρνηση δεν εφησυχάζει και για αυτό κινούμαστε προς δύο κατευθύνσεις» είπε ο κ. Χάρης Θεοχάρης. «Πρωτίστως η βελτίωση της ζωής των κατοίκων στις περιοχές που υποδέχονται μετανάστες και δευτερευόντως η βελτίωση της οικονομικής δραστηριότητας και του τουρισμού».
Ειδικότερα για τον τουρισμό, ο υπουργός προανήγγειλε ότι το 2020 για τα νησιά που «σηκώνουν» το κύριο βάρος του μεταναστευτικού θα υπάρξει ειδική διαφημιστική καμπάνια για την προβολή τους. «Πρέπει τα νησιά αυτά να στηριχθούν. Είναι υποχρέωσή μας» σημείωσε ο ίδιος.

 

About Author