Ομολογεί το ψέμα με το μεταπτυχιακό από το Columbia o Διαματάρης: Το παρακολούθησα αλλά δεν πήρα πτυχίο

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Α. Διαματάρης, μετά τα σχόλια για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών και το πτυχίο του, επιβεβαιώνει με ανάλογη δήλωσή του πως τελικά δεν κατέχει το πτυχίο. Ο υφυπουργός παραδέχεται, μετά τις αντιδράσεις, πως ψευδώς αναγράφει στο βιογραφικό του που αναρτήθηκε στο επίσημο σάϊτ του ΥΠΕΞ ότι “σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων (M.B.A) στο Columbia”.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών αντέδρασε τρία 24ωρα μετά τις πρώτες αποκαλύψεις και μόνο μετά τον θόρυβο που ξέσπασε στα social media και για να μην εκτεθεί περαιτέρω ο πρωθυπουργός που διατηρεί προσωπική σχέση μαζί του εδώ και χρόνια. Ο κ. Διαματάρης έδρασε ως “πονηρός πολιτευτής” καθώς αναγράφει ότι “σπούδασε”, αποφεύγοντας να ισχυριστεί πως είναι απόφοιτος και ως… “Βασίλης Καϊλας” προβάλλει εκ των υστέρων ως λόγο την οικονομική του κατάσταση.

Είχε, δηλαδή, την οικονομική δυνατότητα να εγγραφεί στο φημισμένο αμερικανικό πανεπιστήμιο με τα πανάκριβα δίδακτρα, να σπουδάσει αλλά δεν πήρε το πτυχίο!

Όπως αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών «πράγματι παρακολούθησα αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, αλλά δυστυχώς λόγοι οικονομικοί δεν μου επέτρεψαν να αποκτήσω το σχετικό τίτλο σπουδών».

«Με ιδιαίτερη απογοήτευση διαπίστωσα σήμερα πως όσα αναφέρονται στο βιογραφικό μου σημείωμα, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, αποτέλεσαν αφορμή για αρνητικό σχολιασμό» τόνισε αρχικά ο κ. Διαματάρης και συνέχισε: «Προς αποκατάσταση της αλήθειας, διευκρινίζω ότι στο βιογραφικό μου σημείωμα αναφέρω ότι σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α.) στο Πανεπιστήμιο Columbia, καθώς πράγματι παρακολούθησα αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, αλλά δυστυχώς λόγοι οικονομικοί δεν μου επέτρεψαν να αποκτήσω το σχετικό τίτλο σπουδών».

«Λυπάμαι αν η ως άνω διατύπωση προκάλεσε οποιαδήποτε παρερμηνεία ως προς το ότι είμαι κάτοχος του τίτλου σπουδών, ιδίως μάλιστα όταν είναι γνωστή η επί δεκαετίες προσφορά μου στα ζητήματα του απόδημου Ελληνισμού», κατέληξε ο κ. Διαματάρης.

Όμως, ο υφυπουργός Εξωτερικών “συλλαμβάνεται” να λέει ξανά ψέματα, καθώς όπως αποκαλύπτεται σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην “Καθημερινή” προ μερικών μηνών- και αφού είχε αναλάβει κυβερνητική θέση- δηλώνει πως έχει τελειώσει το μεταπτυχιακό στο Columbia!

Εικόνα

ΣΥΡΙΖΑ: Να δημοσιοποιήσει το μεταπτυχιακό του ο υφυπουργός Εξωτερικών Α. Διαματάρης

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, η Κουμουνδούρου, με αφορμή δημοσιεύματα στον ομογενειακό Τύπο στις ΗΠΑ που αμφισβητούν ότι ο κ. Διαματάρης έχει λάβει μεταπτυχιακό τίτλο από το πανεπιστήμιο Columbia, ζήτησε από τον υφυπουργό Εξωτερικών, να δημοσιοποιήσει τον μεταπτυχιακό τίτλο, που αναφέρει στο βιογραφικό του σημείωμα.

«Σε διαφορετική περίπτωση, ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, όχι μόνο πρέπει να τον απομακρύνει άμεσα, αλλά και να απολογηθεί στους πολίτες για την επιλογή του να τον τοποθετήσει», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

About Author