Οικογενειακές…υποχρεώσεις κρατούν τον πρωθυπουργό εκτός “διακεκαυμένης” Αθήνας το Σαββατοκύριακο του Πολυτεχνείου- Απόλυτη εμπιστοσύνη στον Χρυσοχοϊδη ή επικοινωνιακή “ντρίμπλα”;

Στη βρετανική πρωτεύουσα θα βρίσκεται το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να επισκεφθεί την μεγάλη του κόρη, Σοφία. Την είδηση δημοσιεύουν τα parapolitika.gr και πέραν του…ανθρώπινου ενδιαφέροντος αποκαλύπτει και μια άλλη ακόμα πιο ενδιαφέρουσα πολιτική πτυχή.

Ο πρωθυπουργός επιλέγει να βρίσκεται στο Λονδίνο για να περάσει λίγο χρόνο με την κόρη του σε ένα σαββατοκύριακο διόλου τυχαίο. Είναι ο εορτασμός της 46ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η φοιτητική παράταξη της Ν.Δ μπορεί να κατέθεσε (;) στεφάνι, οι αρμόδιοι υπουργοί μπορεί να κάνουν τις σχετικές επετειακές δηλώσεις, ωστόσο με την ένταση που υπήρξε τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας της εισβολής των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ και της φαραωνικής κινητοποίησης της αστυνομίας υπό τον φόβο -όπως μεταδίδουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ- επεισοδίων, θα ανέμενε κανείς πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προτιμούσε να είναι σε πολιτικό “συναγερμό”, να βρίσκεται στην Αθήνα και εάν κριθεί απαραίτητο να συντονίσει τυχόν ενέργειες.

Δεν το κάνει, όμως, κι αυτό φαίνεται πως αποδεικνύει πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοϊδη που ήδη έχει παρατάξει περίπου 5.000 αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο, ακόμα και μέσα από τη Ν.Δ, διατυπώνεται και η άποψη πως ο πρωθυπουργός προτιμά δια της απουσίας του να μην βρίσκεται στην Αθήνα εάν συμβεί οτιδήποτε που θα εκτρέψει το πολιτικό κλίμα και την Δευτέρα, εφόσον χρειαστεί, να αξιολογήσει και να αποδώσει τυχόν ευθύνες.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το σαββατοκύριακο δεν είναι ένα τυχαίο weekend και η πρωθυπουργική απουσία αποκτά ιδιαίτερο νόημα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Μητσοτακης στο Λονδίνο για την κόρη του

Η επίσκεψη στο Λονδίνο

Ο κ. Μητσοτάκης είναι γνωστό πως όσο φορτωμένο πρόγραμμα και αν έχει προσπαθεί να κρατάει ώρες αποκλειστικά για την οικογένειά του. Το γεγονός βέβαια πως τα δυο μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας, η Σοφία και ο Κωνσταντίνος, βρίσκονται εκτός συνόρων δυσκολεύει λίγο τις συχνές συναντήσεις τους.

Παρόλα αυτά όμως ο πρωθυπουργός αυτό το Σαββατοκύριακο δεν έχει προγραμματίσει κανένα ραντεβού προκειμένου να μεταβεί στο Λονδίνο και να περάσει λίγες ώρες με την κόρη του.

Υπενθυμίζεται πως η 22χρονη Σοφία Μητσοτάκη ζει και εργάζεται από τα τέλη καλοκαιριού στο Λονδίνο έπειτα από τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο Johns Hopkins της Βαλτιμόρης των Ηνωμένων Πολιτειών. Αν και αποφοίτησε μόλις τον Μάιο (λίγο πριν τις ευρωεκλογές) αμέσως μετά έπιασε δουλειά στο υποκατάστημα του Λονδίνου της αμερικανικής Goldman Sachs, μιας από τις μεγαλύτερες διεθνείς τράπεζες στον κόσμο στον τομέα των επενδύσεων τραπεζικών τίτλων, ομολόγων, κινητών αξιών και διαχείρισης επενδυτικών χαρτοφυλακίων.

Ο πρωθυπουργός τη Δευτέρα θα βρίσκεται και πάλι κανονικά στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα έχει συνάντηση με τους Περιφερειάρχες.

Με πληροφορίες από τα parapolitika.gr

About Author