Επίθεση Μπογδάνου στο anatropinews.gr- Η απάντησή μας (vid)

Ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος ήταν προσκεκλημένος στο Action24 και αναφέρθηκε στο προσφυγικό-μεταναστευτικό , θέμα για το οποίο στο παρελθόν έχει εκφραστεί με ακραίο τρόπο. Είναι γνωστό, μάλιστα, πως μόλις προχθές δέχθηκε έμμεσα αλλά με σαφή τρόπο, τόσο αυτός, όσο και ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, της εξ οικείων βολές της Ντόρας Μπακογιάννη.

(επικαιροποιημένο)

Το νέο στοιχείο είναι ότι ο κ. Μπογδάνος εμφανίζεται να εικάζει ή να υπονοεί εμμέσως πλην σαφώς ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε κάποια συμφωνία με τον Ταγίπ Ερντογάν για αύξηση της έλευσης των προσφύγων μετά την εκλογική νίκη της Ν.Δ.

Ακούστε τον χαρακτηριστικό διάλογο με τους παρουσιαστές δημοσιογράφους:

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος αντέδρασε έντονα στην δημοσίευση του anatropinews.gr και…απειλεί με άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματος του.

Τι απαντά το anatropinews.gr:

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος μας εγκαλεί για το δημοσιογραφικώς αυτονόητο αλλά επιμένει να μην αποσυνδέει την αύξηση των μεταναστευτικών ροών, από το καλοκαίρι και εντεύθεν, με την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με το “δεν θέλω να το σκεφτώ” (πονηριές) , παρά τις επίμονες ερωτήσεις της δημοσιογράφου Κατερίνας Δούκα (η οποία, όπως και οι άλλοι συνάδελφοι, κατανόησαν ακριβώς αυτό που θέλει να αποφύγει εκ των υστέρων ο βουλευτής: ότι, δηλαδή, υπήρξε κάποια “συνωμοσία” κορυφής ή έστω ανοχής που κρατούσε σε χαμηλούς ρυθμούς τις ροές επί ΣΥΡΙΖΑ και, αίφνης, αυξήθηκαν με την αλλαγή κυβέρνησης), δυστυχώς, ο βουλευτής της Ν.Δ σε αυτό το συμπέρασμα οδηγεί. Εάν “δεν θέλεις να σκεφτείς” κάτι, απλώς δεν το λες.

Υπό αυτή την έννοια, θα μπορούσαν αύριο να ισχυριστούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι, την περίοδο 2014-2015, υπήρξε κάποια άλλη “συνωμοσία” κορυφής Ερντογάν- Σαμαρά, και, έτσι, από τις μικρές μεταναστευτικές ροές να οδηγηθούμε στη μετακίνηση περίπου 900.000 προσφύγων και μεταναστών μόλις ανέλαβε την εξουσία ο Αλέξης Τσίπρας.

Ούτε το πρώτο αντέχει, φυσικά, στη λογική, ούτε το δεύτερο. Προς επίρρωση, δε, κανένα άλλο κυβερνητικό στέλεχος δεν έχει κάνει επισήμως κάποια τέτοια σύνδεση. Ούτε καν ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης που ομολογεί και δραματοποιεί (και πρέπει να στηριχθεί γι αυτό) ότι το πρόβλημα δεν είναι διαχειρίσιμο από την Ελλάδα και κάνει λόγο για ανθρωπιστική καταστροφή και κοινωνικό όλεθρο”.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος επέλεξε -για ακόμα μία φορά- μια ρητορική που οδηγεί σε υπονοούμενα και αμφισημίες. Ως πρώην δημοσιογράφος θα έπρεπε να γνωρίζει πως οι δηλώσεις των πολιτικών επιδέχονται ερμηνείες και αναλύσεων. Το έπραξε κατά κόρον ο ίδιος κατά το παρελθόν, το αποκηρύσσει τώρα επειδή αφορά τον ίδιο.

Η απειλή άσκησης, δε, των νομίμων δικαιωμάτων του προδίδει ότι γρήγορα ξέχασε την δημοσιογραφική του “προϋπηρεσία” και ενδύθηκε την τήβενο του επαϊοντα που κρίνει άπαντες δίχως να θέλει να κρίνεται. Κρίμα…

 

About Author