Και δεύτερο παιδί στο νοσοκομείο από το “παιχνίδι πνιγμού”

Βίντεο που δείχνει ένα κορίτσι να κρατά για ώρα την αναπνοή του και να πέφτει αναίσθητο, ήρθε στο φως της δημοσιότητας, από το ίδιο μάλιστα σχολείο του 12χρονου που επιχείρησε να κάνει το ίδιο και κατέληξε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, το αποκαλυπτικό βίντεο δημοσιεύθηκε πέντε ώρες μετά από το περιστατικό με τον 12χρονο μαθητή.
Στο δελτίο ειδήσεων μίλησε και ο θείος του 12χρονου μαθητή που νοσηλεύτηκε μετά από το «παιχνίδι του πνιγμού». «Εχει γίνει της μόδας ένα καινούριο παιχνίδι που παίζουν τα παιδιά. Κρατούν την ανάσα τους για δέκα φορές και κάνουν ένα βαθύ κάθισμα. Ο άλλος σφίγγει στο λαιμό το παιδί ή στο στήθος και το παιδί πέφτει λιπόθυμο», είπε χαρακτηριστικά.

Σε άρθρο στην ιστοσελίδα το αμερικανικού TIME, αναφέρεται ότι τα περιστατικά θανάτων από το «παιχνίδι του πνιγμού» είναι δεκάδες, μόνο στις ΗΠΑ. Από το 1995 ως το 2007, είχαν καταγραφεί, σύμφωνα με το TIME και πληροφορίες από το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών στις ΗΠΑ, 82 περιπτώσεις παιδιών και εφήβων από 6 ως 19 ετών που έχασαν τη ζωή τους, αφού επιχείρησαν να παίξουν το επικίνδυνο αυτό παιχνίδι.

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα παιδιά είναι αγόρια, ηλικίας μεταξύ 11 και 16 ετών, όπως αναφέρεται σε έρευνα του αμερικανικού Κέντρου, με το δημοσίευμα του TIME να σημειώνει πως παρότι δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία ως σήμερα, δεν φαίνεται η «μόδα» αυτή να έχει κοπάσει.
Πώς διαδίδεται το «παιχνίδι του πνιγμού»

Οι οδηγίες του παιχνιδιού του πνιγμού διαδίδονται μεταξύ των παιδιών από στόμα σε στόμα, ενώ συχνά κάποιο δεύτερο παιδί πιέζει τον λαιμό του άλλου προκειμένου να φράξει τους αεραγωγούς, με σκοπό να σταματήσει πριν υπάρξει κίνδυνος.

Μετά την διάδοση του επικίνδυνου παιχνιδιού στο διαδίκτυο, όπου φαίνεται πως υπάρχουν βίντεο που δίνουν οδηγίες για τον τρόπο που μπορεί κανείς να συμμετέχει στο «παιχνίδι του πνιγμού», μια ομάδα από γονείς που θρηνούν το χαμό των παιδιών τους διέδωσαν μήνυμα στο ίντερνετ, προκειμένου να προειδοποιήσουν για τις ανυπολόγιστες συνέπειες αυτού του παιχνιδιού.

Ανάμεσα τους, η Σάρον Γκραντ, που έχασε τον 12χρονο γιο της, αφού επιχείρησε να συμμετέχει στο «παιχνίδι του πνιγμού» το 2005 σφίγγοντας γύρω από το λαιμό του ένα καλώδιο υπολογιστή, δημιούργησε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό ονόματι G.A.S.P. με τον οποίο επιθυμεί να ενημερώνει παιδιά και γονείς για το θέμα.

Φαίνεται πάντως πως Facebook και YouTube πραγματοποιούν τα τελευταία χρόνια ελέγχους προκειμένου να κατεβάζουν βίντεο με τέτοιο υλικό από τις πλατφόρμες τους.

 

About Author