Προανακριτική Novartis: Ένταση μέσα και έξω από την αίθουσα – Οι καυτοί διάλογοι Γεροβασίλη-Μακρόπουλου

Η συνεδρίαση της Προανακριτικής αναβλήθηκε πριν καν ξεκινήσει. Ο Πρόεδρος της Προανακριτικής Γιάννης Μπούγας, μόλις είδε στην αίθουσα τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλο, τόνισε ότι δεν μπορεί η συνεδρίαση να ξεκινήσει λόγω μη νόμιμης σύνθεσης. Ακολούθησαν στιγμές έντασης με τον Γ. Μπούγα να επιμένει στην αποχώρηση των δύο βουλευτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Προανακριτικής ζήτησε την αποχώρηση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «δεν μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία με παρόντα δύο μέλη που ήδη έχουν εξαιρεθεί».

«Θα συμμορφωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την απόφαση, ώστε να προχωρήσουμε στην εξέταση του κ. Φρουζή;», ρώτησε ο πρόεδρος κ. Μπούγας, που κατήγγειλε αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ένταση υπήρχε και εκτός της αιθούσης της Προανακριτικής, καθώς δεν έλειψαν και οι κόντρες μεταξύ βουλευτών ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή των Κώστα Μαρκόπουλου και Όλγας Γεροβασίλη:

  • Μαρκόπουλος: «Αναβάλλεται η συνεδρίαση. Έχει έρθει ο Φρουζής και δεν μπορεί να εξεταστεί γιατί είχαμε τα ίδια φωνές και εντάσεις»
  • Γεροβασίλη: «Εγώ βλέπω ότι αποχώρησε η ΝΔ, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ»
  • Μαρκόπουλος: «Τους αφήσαμε στον αυτοεξευτελισμό τους. Δεν μπορούμε να κάνουμε πεζοδρόμιο τη Βουλή. Έχετε κάνει τον Πολάκη αντιπρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός χαράσσει γραμμή»
  • Γεροβασίλη: «θα τον πάμε για πρόεδρο της Δημοκρατίας…»

About Author