Χαρίτσης: Διττή η αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο προσφυγικό (vid)

Κριτική στην κυβέρνηση αναφορικά με το προσφυγικό ασκεί ο Εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο τη σημερινή ψηφοφορία για το άσυλο στη Βουλή. Ο Αλέξης Χαρίτσης κατηγορεί τη ΝΔ για κραυγαλέα κατάργηση βασικών κανόνων του προσφυγικού δικαίου, που όπως υποστηρίζει, οδηγεί τη χώρα σε διεθνή απομόνωση και καταδίκη καθώς επίσης και για χειροτέρευση των συνθηκών φιλοξενίας των προσφύγων.

Η πλήρης δήλωση:

“Το νομοσχέδιο της Ν.Δ. για το προσφυγικό συγκεφαλαιώνει την διττή αποτυχία της κυβέρνησης.

Από τη μία, με την κραυγαλέα κατάργηση βασικών κανόνων του προσφυγικού δικαίου, οδηγεί τη χώρα στη διεθνή απομόνωση και καταδίκη, έχοντας ήδη προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις διεθνών οργανισμών και οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Από την άλλη, η διαχειριστική της ανεπάρκεια οδηγεί σε εντάσεις στο εσωτερικό της χώρας και στη χειροτέρευση των συνθηκών φιλοξενίας των προσφύγων.

Η κυβέρνηση είναι παγιδευμένη.

Παγιδευμένη ανάμεσα στην αμηχανία της αδράνειας και στις δικές της εσωκομματικές αντιφάσεις.

Παγιδευμένη ανάμεσα στις ψευδαισθήσεις που καλλιέργησε προεκλογικά και στις πραγματικές διαστάσεις ενός σύνθετου και ευαίσθητου ζητήματος που αδυνατεί να αντιμετωπίσει το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη.

Μοναδική λύση για την διαχείριση του προσφυγικού είναι η πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια: διεθνοποίηση του ζητήματος, σεβασμός στο διεθνές δίκαιο, συνολικό σχέδιο υποδοχής και εγκατάστασης των προσφύγων”.

“Διττή η αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο προσφυγικό” (on camera) | 31.10.2019

"Το νομοσχέδιο της ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για το #προσφυγικό συγκεφαλαιώνει την διττή αποτυχία της κυβέρνησης. ➥ Από τη μία, με την κραυγαλέα κατάργηση βασικών κανόνων του προσφυγικού δικαίου, οδηγεί τη χώρα στη διεθνή απομόνωση και καταδίκη, έχοντας ήδη προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις διεθνών οργανισμών και οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα. ➥ Από την άλλη, η διαχειριστική της ανεπάρκεια οδηγεί σε εντάσεις στο εσωτερικό της χώρας και στη χειροτέρευση των συνθηκών φιλοξενίας των προσφύγων. Η #κυβέρνηση είναι παγιδευμένη. Παγιδευμένη ανάμεσα στην αμηχανία της αδράνειας και στις δικές της εσωκομματικές αντιφάσεις.Παγιδευμένη ανάμεσα στις ψευδαισθήσεις που καλλιέργησε προεκλογικά και στις πραγματικές διαστάσεις ενός σύνθετου και ευαίσθητου ζητήματος που αδυνατεί να αντιμετωπίσει το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη. ◙ Μοναδική λύση για την διαχείριση του προσφυγικού είναι η πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τα τελευταία χρόνια: διεθνοποίηση του ζητήματος, σεβασμός στο διεθνές #δίκαιο, συνολικό σχέδιο υποδοχής και εγκατάστασης των προσφύγων"

Gepostet von Alexis Charitsis – Αλέξης Χαρίτσης am Donnerstag, 31. Oktober 2019

About Author