Άγιος Δημήτριος: Έκρυβαν πάνω από 100 κιλά κοκαΐνης σε άμμο γάτας και ταψιά (vid)

Μεγάρο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης εξάρθρωσε η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με την αμερικανική DEA. Μετά από έφοδο των Αρχών σε διαμέρισμα στον Άγιο Δημήτριο εντοπίστηκαν πάνω από 104 κιλά κοκαΐνης τα οποία η σπείρα είχε κρύψει σε ταψιά μέσα σε φούρνο κουζίνας, σε βάζα με ρύζι, ακόμα και σε άμμο γάτας, ενώ βρέθηκαν και μεγάλα χρηματικά ποσά.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία άτομα, (δύο Αλβανοί 40 και 33 ετών και ένας 45χρονος Κροάτης). Η Ασφάλεια εκτιμά ότι πρόκειται για επαγγελματίες του είδους με δεδομένο και ότι είχαν πάρει πολύ εξειδικευμένα μέτρα αυτοπροστασίας και ότι χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους συνομιλίες ειδικές συσκευές «BQ» με σύστημα κρυπτογράφησης.

Η ειρωνεία είναι πως ένιωθαν τόσο σίγουροι ότι δεν θα συλλαμβάνονταν ποτέ που ο 40χρονος Αλβανός «εγκέφαλος» έδωσε συγχαρητήρια στους αστυνομικούς που τους ανακάλυψαν!

Από την έρευνα έχει προκύψει να είχαν επαφές και με άλλες χώρες της Ευρώπης και παραμένει υπό έρευνα αν διοχέτευαν ποσότητες και σε άλλες χώρες της ΕΕ πέρα από την Ελλάδα. Αν και οι ποσότητες ήταν πολύ υψηλής καθαρότητας ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η προέλευση των ποσοτήτων της κοκαΐνης αλλά είναι πολύ πιθανό να προέρχονται από την Λατινική Αμερική.

Για την υπόθεση, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε την επιτυχία της Δίωξης μέσω Twitter μαζί με ένα σχετικό βίντεο από τον εντοπισμό των ναρκωτικών.

About Author