Καταγγελία Κουρτζίδη προς Χρυσοχοϊδη- Τι γράφει ο δημοσιογράφος

Έχουν παρέλθει ήδη 20 μήνες από την ημέρα της αρπαγής και της απειλής της ζωής μου, κι ενώ οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, μεταξύ αυτών και οι καθ’ ύλην αρμόδιοι για τη έρευνα και την εξιχνίαση της υπόθεσης, γνωρίζουν ότι η αρπαγή έχει διαπραχθεί και αποδειχτεί, εν τούτοις, ποιούν την νήσσαν!

Αυτά γράφει για την περιπέτειά του ο δημοσιογράφος Πάρις Κουρτσίδης. Και συνεχίζει:

Κι όμως, η υπόθεση αυτή αφορά όλους όσοι στην Ελλάδα, αλλά και στη διεθνή κοινότητα, θέλουν να είναι (και όχι μόνο να λέγονται) δημοσιογράφοι. Πάνω απ’ όλα αφορά όλους όσοι θέλουν να υπερασπίζονται με ειλικρίνεια την αλήθεια, την ελευθεροτυπία, την αποκαλυπτική δημοσιογραφία, την ίδια τη δημοκρατία. Όλους όσοι είναι με το ΦΩΣ και όχι με το σκοτάδι.

Θα προσπαθήσω, παρότι με πνίγει το δίκιο, να είμαι όσο γίνεται πιο συγκεκριμένος και αντικειμενικός. Θα προσπαθήσω να καλύψω το γεγονός σαν να αφορά άλλον, τρίτον, συνάδελφο – δημοσιογράφο. Αν και δεν θα έπρεπε να είμαι αναγκασμένος να γράφω και να καταγγέλλω για λογαριασμό μου, ωστόσο, η ανικανότητα, η διαπλοκή, η διάθεση αντιποίνων, ο ρεβανσισμός, η αλαζονεία, η επιχείρηση επιβολής φασιστικών μέτρων, ακόμη και συγκάλυψης του υπόκοσμου, με οδηγεί σε αυτό. Δεν θα μασήσω τα λόγια και τις λέξεις, όπως δεν το έχω κάνει ποτέ ως δημοσιογράφος επί 25 και πλέον μάχιμα έτη.

Ολόκληρο το άρθρο

About Author