Έρχεται ηλεκτρονικό “φακέλωμα” για τις startup εταιρίες

Αναλύοντας την κυβερνητική πολιτική, ο αναπληρωτής υπουργός  Έρευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, τόνισε πως «βασικός στόχος είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας. Έχουμε σημαντικούς επιστήμονες και ερευνητικά κέντρα, και πρέπει να υπάρξει μια σωστή διασύνδεση έτσι ώστε να υπάρξει καινοτομία και να αναπτυχθεί το επιχειρείν».

Παράλληλα πρόσθεσε, πως στόχος είναι η δημιουργία digital-hubs, ώστε να αναπτυχθεί το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων, δίνοντάς τους οικονομικά και φορολογικά κίνητρα.

Επίσης, υπογράμμισε πως θα δημιουργηθεί ηλεκτρονική πλατφόρμα καταχώρησης των startup εταιριών, έτσι ώστε το ελληνικό κράτος να μπορεί να τις καταγράφει, να τις κατευθύνει και να τις βοηθήσει. Ο κ. Δήμας ανέφερε πως στρατηγικός σχεδιασμό είναι η κατασκευή πάρκων καινοτομίας μέσα στα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα και αναζητούνται τις βέλτιστες πρακτικές που μπορούν να εφαρμοστούν στη χώρα μας.

«Ευρώπη και αραβικές χώρες θα πρέπει να επενδύσουν στη στρατηγική σχέση που τους συνδέει», σημείωσε από το βήμα της 4ης Ευρω-Αραβικής Διάσκεψης.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον αραβικό κόσμο στην ενέργεια, τις κατασκευές, τον αγροτικό τομέα και την βιο-ιατρική.

About Author