Θέμα ηγεσίας θέτει ο Ανδρουλάκης: “Η Γεννηματά έχει καταργήσει όλα τα όργανα του ΠΑΣΟΚ”

«Πολιτικές μπαλωθιές» κατά της Φώφης Γεννηματά εξαπέλυσε μέσω του ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, θέτοντας θέμα αλλαγής ηγεσίας.

Ένόψει της διεξαγωγής του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για συνέδριο που γίνεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα «με διορισμένους συνέδρους», ενώ σημείωσε ότι «οι λάθος αποφάσεις μας οδήγησαν στο 8%». «Δε θέλω το ΠΑΣΟΚ να μεταβληθεί σε ΚΚΕ του κέντρου» ανέφερε δε.

Όπως παρατήρησε, «αν γίνει συνέδριο ΠΑΣΟΚ, να γίνει με απόλυτο σεβασμό στο καταστατικό του και τη θεσμική του συγκρότηση».

Για αλλαγή ηγεσίας: Σε ένα συνέδριο τα συζητάμε όλα

«Μακάρι να είχαμε πάει στο 15% και να ήταν το “ΠΑΣΟΚ plus” πολλών άλλων δυνάμεων, όμως ας είμαστε ρεαλιστές, το 8% είναι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και κάποιοι λίγοι (…) Δε θεωρώ επιτυχία ότι στις εθνικές εκλογές η ΝΔ πήρε 40%, 31,5% ο ΣΥΡΙΖΑ και 8% το ΚΙΝΑΛ θα μπορούσε να είχε επιτύχει πολύ περισσότερα» σχολίασε αιχμηρά ο κ. Ανδρουλάκης.

«Σε ένα συνέδριο τα συζητάμε όλα… Δε λέω ότι είναι πρωτεύον να πάμε σε αλλαγή ηγεσίας, λέω ότι πρωτεύον είναι να κάνουμε ένα συνέδριο να τα συζητήσουμε όλα. Αύριο στην ΚΟ θα θέσω αυτό που θεωρώ σωστό για το μέλλον της παράταξης κι ας ψηφίσουν όλοι οι βουλευτές που ήταν υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ. Διότι πια η κ. Γεννηματά έχει καταργήσει όλα τα όργανα του ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει όργανο να αποφασίσει» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Δε θα υπάρξει δυαρχία σε κόμμα του 8%» σχολίασε.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ συγκαλεί την επόμενη Τετάρτη το Ενιαίο Πολιτικό Κέντρο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αποτελείται από τη γραμματεία της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) και τους βουλευτές και ευρωβουλευτές που είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ. Αντικείμενο της συνεδρίασης θα είναι να εισηγηθεί προς έγκριση στην Ολομέλεια της ΚΟΕΣ την επόμενη Παρασκευή το χρονοδιάγραμμα διεξαγωγής του συνεδρίου.

Πηγή: skai.gr

About Author