Χαρίτσης: Η κυβέρνηση αποσύρεται σε ρόλο κομπάρσου στα Βαλκάνια- Η Βόρεια Μακεδονία δεν υπέγραψε απλώς μια συμφωνία, άλλαξε το Σύνταγμά της

«Η ΝΔ προσπαθεί να γυρίσει το ρολόι του χρόνου προς τα πίσω. Δεν πρέπει να την αφήσουμε» λέει στο tvxs.gr ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης. Υποστηρίζει πως ο κ. Μητσοτάκης «ξεχνάει» τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, κάνοντας μεταξύ άλλων αναφορά στο ότι παρέπεμψε στο 2021 την ενδεχόμενη διαπραγμάτευση για μείωση των πλεονασμάτων.

«Είναι θλιβερή η απόσυρση του κυρίου Μητσοτάκη σε ρόλο κομπάρσου» λέει μιλώντας για τον ρόλο του στα Βαλκάνια ενώ σε σχέση με τα εργασιακά δηλώνει πως «..η ΝΔ είναι εξαιρετικά απομονωμένη και αυτό φάνηκε και στην πρόσφατη συζήτηση γύρω από το αντι-αναπτυξιακό της νομοσχέδιο.». Σε σχέση με το προσφυγικό υπογραμμίζει τη διγλωσσία της κυβέρνησης «Στο εξωτερικό ο κύριος Μητσοτάκης επιχειρεί να οικειοποιηθεί το θετικό στίγμα που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο εν λόγω ζήτημα. Στο εσωτερικό όμως παραμένει συνεπής στις λαϊκιστικές και ξενοφοβικές της υποσχέσεις. Ορμπαν εσωτερικού!».

Υπογραμμίζει πως δεν υπάρχει στις γραμμές του κόμματος κανείς που να διαφωνεί στην ανάγκη διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ ενώ στο ερώτημα μας πως θα προσεγγίσουν τους νέους που φάνηκε να στηρίζουν στην πλειοψηφία τους τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές απαντά: «Με τους στίχους των τραγουδιών, με τον συλλογικό βηματισμό τους στους δρόμους των πόλεων».

 

About Author