“Ανθρώπινη έξαρση” οι δηλώσεις Γεωργιάδη ότι “μπορεί να χρηματίστηκαν Τσίπρας-Πολάκης”

Σε μια προσπάθεια υποβάθμισης της σημασίας των πρόσφατων δηλώσεων του Άδωνι Γεωργιάδη ότι “Τσίπρας και Πολάκης μπορεί να χρηματίσθηκαν από τη Novartis”, προχώρησε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αρκετές ημέρες, μετά τη σφοδρή κόντρα κυβέρνησης- ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το θέμα αυτό και αφού είχε προηγηθεί το επικοινωνιακό σώου του υπουργού Ανάπτυξης -τη απουσία, μάλιστα, του πρωθυπουργού από τη συνεδρίαση της Βουλής για τον αναπτυξιακό νόμο.

Ο Στέλιος Πέτσας, εν αμηχανία ευρισκόμενος, χαρακτήρισε τις δηλώσεις Γεωργιάδη ως “ανθρώπινη έξαρση” επειδή ο υπουργός Ανάπτυξης “κατηγορείται”. Φυσικά, στη συνέντευξή του στον Σκάϊ, δεν ρωτήθηκε από ποιους “κατηγορείται”, αφού ούτε κατηγορία (πολλώ δε μάλλον δίωξη) του έχει απευθυνθεί από τη Δικαιοσύνη, καθώς η υπόθεσή του ερευνάται, ούτε πολιτική κατηγορία περί χρηματισμού του έχει απευθύνει η αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι αλήθεια πως ο ΣΥΡΙΖΑ και μικρή μερίδα του Τύπου έχουν διατυπώσει ερωτήματα για “έργα και ημέρες” του κ. Γεωργιάδη κατά την περίοδο που ήταν υπουργός Υγείας, ωστόσο επίσημη θέση περί πιθανού χρηματισμού του δεν έχει διατυπωθεί.

Ως εκ τούτου η άποψη περί “ανθρώπινης έξαρσης” ακούγεται μάλλον άτονη και αμήχανη και παραπέμπει στις συνήθεις δικαιολογία περί “προσωπικών απόψεων” που ενίοτε διατυπώνονται σε ανάλογες περιπτώσεις. Οι πληροφορίες θέλουν μάλιστα η συγκεκριμένη δήλωση του κ. Πέτσα να γίνεται υπό το βάρος δημοσιευμάτων και αναλύσεων ότι ο υπουργός Ανάπτυξης -ιδιαίτερα μετά όσα δήλωσε στην ελβετική τηλεόραση για χρηματισμό πολιτικών από τη Novartis- τελεί σε φάση “ψυχρότητας” με το Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά με τον πρωθυπουργό. Κάποια συγκεκριμένα δημοσιεύματα, μάλιστα, όπως του Μανώλη Κοτάκη (που διαθέτει παραδοσιακά καλές πηγές στη Ν.Δ αφού θεωρείται προσκείμενος στο “καραμανλικό” μπλοκ) στη “Δημοκρατία” προκάλεσαν αίσθηση.

Το γεγονός, πάντως, ότι ο Στέλιος Πέτσας περιορίστηκε στα περί “ανθρώπινης έξαρσης” και δεν έλαβε ευθέως το μέρος του Άδωνι Γεωργιάδη πρέπει να θεωρείται επιβεβαίωση του κακού κλίματος μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού του. Ο τελευταίος πιέζει για δημόσια εμφάνιση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ώστε να διαλυθούν τα νέφη, κάτι που το πρωθυπουργικό επιτελείο το σκέπτεται αλλά μέχρις ώρα δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν ο πρωθυπουργός θα ενδώσει στις πιέσεις του υπουργού Ανάπτυξης.

Οι δηλώσεις Πέτσα

«Εμάς μας χαρακτηρίζει η συνέπεια» δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σημειώνοντας επίσης ότι «χρήματα θα πάρουν όλοι οι Έλληνες καθώς η κυβέρνηση νοιάζεται για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις» ενώ τόνισε ότι πλέον σταδιακά αποκαθίσταται η δικαιοσύνη.

Αναφερόμενος στη μεσαία τάξη υπογράμμισε ότι επωφελείται από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των συντελεστών και τα κίνητρα για την ανάπτυξη ενώ ταυτόχρονα δήλωσε επιγραμματικά ότι οκτώ στα δέκα νοικοκυριά βλέπουν ήδη ελάφρυνση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συγκρίνοντας την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε αντιδιαστολή με την κυβέρνηση Τσίπρα ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας έπαιρνε μέτρα λόγω της αναξιοπιστίας του και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κάθε χρόνο και χωρίς να υπάρχει λόγος είχαμε υπέρβαση των στόχων για να τα μοιράζει ο κ. Τσίπρας ως Άγιος Βασίλης των Χριστουγέννων. Εμείς θέλουμε να μην παίρνει η κυβέρνηση χρήματα από την τσέπη των πολιτών».

Προσπάθεια υποβάθμισης των δηλώσεων Γεωργιάδη

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς για τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν θεωρείτε ανθρώπινο να υπάρχουν ανθρώπινες εξάρσεις όταν κάποιος κατηγορείται και μαζί κατηγορείται και η οικογένειά του;»

About Author