Σε τροχιά ρήξης Γεννηματά- Ανδρουλάκης για το συνέδριο- Σε βαθιά κρίση το ΚΙΝ.ΑΛ

 

Αντιφατικές είναι οι πληροφορίες σχετικά με το εάν πραγματοποιήθηκε ή όχι, τελικά, η συνάντηση Φώφης Γεννηματά με τον Νίκο Ανδρουλάκη, όπως είχε αρχικώς ανακοινωθεί και με αντικείμενο την απόφαση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ για έκτακτο -και αιφνιδιαστικό- συνέδριο μετά την ογκούμενη εσωστρέφεια και την ευθεία αμφισβήτηση των χειρισμών της.

Το news247.gr γράφει πως η συνάντηση δεν έγινε, τελικά, ενώ το thecaller.gr μιλά για “μυστικό ραντεβού”. Και στις δύο περιπτώσεις, πάντως, περιγράφεται η ρήξη μεταξύ των δύο μέσα σε ένα κλίμα που προδιαγράφει εσωτερικές συγκρούσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Σκουρή στο news247.gr, o Νίκος Ανδρουλάκης είναι ανένδοτος:

“Εγώ δεν συνυπογράφω την απόφαση για ένα τέτοιο Συνέδριο, είναι περιφρονητικό για τη βάση” προειδοποιεί ο Νίκος Ανδρουλάκης και καλεί τους “κορυφαίους” του κόμματος, όπως τον Κώστα Σκανδαλίδη, πρώην πρωθυπουργούς και αρχηγούς,, όπως τον Κώστα Σημίτη να τοποθετηθούν επί του θέματος.

“Δηλαδή, θα καλέσουμε τους εκπροσώπους της βάσης του ΠΑΣΟΚ μετά από τόσα χρόνια και θα τους πούμε ότι σας φωνάξαμε για να αλλάξετε το Καταστατικό και να μην ψηφίζετε για την ηγεσία;

Είναι μεγάλη προσβολή απέναντί τους, να μην τους υπολογίζουμε” συνηθίζει να τονίζει σε εκατοντάδες τηλεφωνήματα που δέχεται.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ φέρεται να τάσσεται υπέρ ενός τακτικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, που θα εκλέξει και συνέδρους -αν και είναι πολύ δύσκολο, καθώς δεν υπάρχουν πλέον οργανώσεις ή γραφεία του ΠΑΣΟΚ-ενώ θα τηρείται πλήρως το Καταστατικό.

Υπενθυμίζει, μάλιστα, ότι προ ολίγων ημερών, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ αποφάσισε χρονοδιάγραμμα στο οποίο η Συνδιάσκεψη θα προηγούνταν του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. “Τι άλλαξε και υπήρξαν νέες ανακοινώσεις; Ποιος και γιατί το αποφάσισε; Πρόκειται για απλό ερασιτεχνισμό ή υπάρχουν άλλες σκοπιμότητες;” αναρωτιέται με νόημα.

Κατ’ ουσίαν, δηλαδή, ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ αναρωτιέται μήπως η επικεφαλής του κόμματος έχει αποφασίσει τη σύγκρουση και το “ξεκαθάρισμα λογαριασμών” στο εσωτερικό της Χαριλάου Τρικούπη.

Όταν ερωτάται, πάντως, τι θα πράξει ο ίδιος και αν θα θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία, αποφεύγει να ανοίξει τα χαρτιά του: “Εγώ δεν συνυπογράφω την απόφαση για ένα τέτοιο Συνέδριο, που θα είναι Συνέδριο περιφρόνησης της βάσης” επαναλαμβάνει, ενόψει και του επικείμενου τετ α τετ με τη Φώφη Γεννηματά και των συνεδριάσεων των οργάνων του ΠΑΣΟΚ για τις οριστικές αποφάσεις.

Από την άλλη η Φώφη Γιωτάκη στο thecaller επισημαίνει:

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της Φώφης Γιωτάκη, το τετ- α -τετ ολοκληρώθηκε με την «παραδοχή» ότι ο καθένας εμμένει στις απόψεις του. Κατά την διάρκεια της συνάντησης που και οι δύο πλευρές επιχείρησαν να παραμείνει κρυφή, η κυρία Γεννηματά έδειξε αποφασισμένη να προχωρήσει στην υλοποίηση της διοργάνωσης του Συνεδρίου το ταχύτερο δυνατό- οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι η Χαριλάου Τρικούπη προσανατολίζεται για το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Νοέμβρη. Η κυρία Γεννηματά μίλησε για το έκτακτο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και παρουσία του Γενικού Διευθυντή, Νίκου Σαλαγιάννη επιχειρηματολόγησε για την απόφασή της να προηγηθεί της Συνδιάσκεψης του ΚΙΝΑΛ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης διαφωνεί με το ενδεχόμενο να προσέλθουν στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ οι συμμετέχοντες του Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής (που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ) και υπενθυμίζει το καταστατικό του κόμματος που προβλέπει Τακτικό Συνέδριο και όχι Έκτακτο.

Πηγή: news247.grTheCaller.gr

 

About Author