Σε βαρύ κλίμα η συνάντηση Γεννηματά-Ανδρουλάκη

Παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις, το ραντεβού μεταξύ Φώφης Γεννηματά και Νίκου Ανδρουλάκη έγινε αλλά – για άγνωστο λόγο – καμία από τις δύο πλευρές δεν θέλησε να το δημοσιοποιήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του i-efimerida.gr, το κλίμα ήταν δύσκολο και ο Νίκος Ανδρουλάκης φέρεται να είπε στη Φώφη Γεννηματά: «Δεν συνυπογράφω τη θεσμική υποβάθμιση του ΠΑΣΟΚ» επιρρίπτοντάς της ευθύνες για το γεγονός ότι «δικές της αποφάσεις οδήγησαν σ’ αυτή την κατάσταση».

Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ καταλογίζει στην κ. Γεννηματά ότι δεν συζήτησε με κανέναν την απόφασή της για συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα χωρίς εκλογή συνέδρων, τουναντίον πριν από 15 ημέρες στην Κ.Ε. του ΚΙΝΑΛ αποφασίστηκε να γίνει συνδιάσκεψη. Επίσης όπως φέρεται να είπε ο Ν. Ανδρουλάκης «ο καθένας είναι οι αποφάσεις του: Συγκρούστηκες με τον Θεοδωράκη παρότι το 2017 σε είχα προειδοποιήσει να μην πας σε διορισμένο συνέδριο» ενώ λίγα 24ωρα πριν τις δημοτικές εκλογές του 2019 τα έσπασες με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
«Εγώ ως εκλεγμένος ευρωβουλευτής, πρέπει να πω τη γνώμη μου δημόσια και ιδιωτικά για το συμφέρον της παράταξης. Εύχομαι να το κάνουν και οι υπόλοιποι και να μην κρυφτούν αν θέλουμε να υπάρχει προοπτική για το ΠΑΣΟΚ. Είμαστε συνυπεύθυνοι, ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Ας μιλήσουν και οι Νέστορες της παράταξης (Σκανδαλίδης, Λοβέρδος, Σημίτης) για όσα συμβαίνουν. Αν θέλουν να φτάσουμε στο σημείο απόλυτης ηγεμονίας ΣΥΡΙΖΑ ας το πουν καθαρά. Εγώ δεν θέλω να βολεύομαι σε ένα ΠΑΣΟΚ που θα μετεξελιχθεί σε ΚΚΕ του κέντρου» λέει ο Ν. Ανδρουλάκης χρησιμοποιώντας μια φράση που έχει πει δημοσίως ο Ευ. Βενιζέλος σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Το τηλεφώνημα Ανδρουλάκη στη Γεννηματά

Πάντως και οι δύο πλευρές παραδέχονταν ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία την Πέμπτη το βράδυ μεταξύ τους, όταν ο Ν. Ανδρουλάκης κατέβαινε από το αεροπλάνο, επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες και η Φ. Γεννηματά ήταν στο γραφείο της στη Βουλή λόγω του αναπτυξιακού νομοσχεδίου. Στο σύντομο αυτό τηλεφώνημα φέρεται να διαμαρτυρήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης για το «συνέδριο-εξπρές» του ΠΑΣΟΚ στο οποίο δεν θα υπάρξει εκλογή συνέδρων. Ο ευρωβουλευτής τόνισε επίσης ότι πρέπει να γίνει Συνέδριο με σεβασμό στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ και του καταστατικού του σημειώνοντας ότι πρόκειται για τακτικό και όχι έκτακτο συνέδριο όπως εγράφη, καθώς το ΠΑΣΟΚ έχει τα ίδια όργανα εδώ και 4,5 χρόνια.

Από την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά έδειξε να εμμένει στις απόψεις για διεξαγωγή Συνεδρίου και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν με πιθανές ημερομηνίες ακόμη και το διήμερο 9-10 Νοεμβρίου, πριν τη Συνδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛ.

Κάπου εκεί έκλεισε και το ραντεβού για την επομένη, δηλαδή για σήμερα αλλά συμφώνησαν να μην διαρρεύσει. Το επόμενο τετ-α-τετ των δύο, θα γίνει την Τετάρτη οπότε θα συνεδριάσουν από κοινού η Κοινοβουλευτική Ομάδα, οι ευρωβουλευτές και η γραμματεία της ΚΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ.

ΠΗΓΗ: i-efimerida

About Author