“Βόμβα” Τσοβόλα για Novartis: “Οι προστατευόμενοι μάρτυρες είχαν καταθέσει στο FBI 1 με 2 χρόνια πριν

«Υπάρχουν έγγραφα που αποδεικνύουν ότι πριν από 1-2 χρόνια οι προστατευόμενοι μάρτυρες είχαν πάει και είχαν καταθέσει στις αμερικανικές αρχές» αποκάλυψε ο δικηγόρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας σε σ΄χεση με την υπόθεση Novartis. Την ίδια ώρα χαρακτήρησε «πολιτικήτη δίωξη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και κάλεσε τη ΝΔ να κλείσει όσο πιο σύντομα την υπόθεση, γιατί όπως είπε, «θα της γυρίσει μπούμερανγκ».

Μιλώντας στον Alpha και την εκπομπή «Εκτός Γραμμής» με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα, ο κ. Τσοβόλας είπε χαρακτηριστικά: «Έχω στοιχεία που δεν μπορώ να αποκαλύψω. Χθες βράδυ πήρα δύο έγγραφα. Οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι θεσμός που θεσμοθετήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Η βασική κατηγορία κατά του κ. Παπαγγελόπουλου και των εισαγγελέων Διαφθοράς είναι ότι κατασκεύασαν αυτούς τους μάρτυρες και τους πίεσαν να πάνε να καταθέσουν. Είχα πληροφορίες, πριν αναλάβω την υπόθεση, ότι 1-2 χρόνια πριν είχαν πάει οι προστατευόμενοι μάρτυρες και είχαν καταθέσει στις αμερικανικές αρχές. Αυτό αποδεικνύεται, υπάρχουν και έγγραφα. Πιστεύω ότι αυτά τα έγγραφα έχουν σταλεί και στις ελληνικές αρχές».

Ο ίδιος, ωστόσο, επισήμανε ότι δεν γνωρίζει αν στις καταθέσεις που έγιναν σε αμερικανικό έδαφος, εμπλέκονται ονόματα πολιτικών προσώπων.

Αναφερόμενος σε έγγραφο του FBI, είπε: « Έγγραφο που κατέθεσε στα πρακτικά της βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, άρα είναι κοινό και γνωστό, και είναι του FBI, στάλθηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς στις 13 Γενάρη του 2018. Αυτό αναφέρει στη δεύτερη σελίδα επτά πολιτικά πρόσωπα, δημοσιεύτηκαν. Το κατάθεσε ο Τσίπρας στη Βουλή. Από την έρευνα που έκανε το FBI – και μάλιστα λέει ότι αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προωθήσετε με βάση τον νόμο την έρευνα – σε κανά δυο λέει και περισσότερα πράγματα. Αυτό σημαίνει ότι σύμφωνα με το 86 του Συντάγματος, όπως σωστά έκαναν οι εισαγγελείς του Αρείου Πάγου και χωρίς καμία αξιολόγηση από την ώρα που αναφέρονται ονόματα πολιτικών πρέπει να πάνε στη Βουλή».

Σχολιάζοντας το έγγραφο των τριών εισαγγελέων που είδε χθες το φως της δημοσιότητας που ερευνούν την υπόθεση Novartis, ο κ. Τσοβόλας είπε πως «έχει τη δυναμική να αλλάξει την πορεία της υπόθεσης, το υπογράφουν τρεις εισαγγελείς που είναι στην εισαγγελία Διαφθοράς. Ο κ. Λοβέρδος είχε κάνει αίτηση εξαίρεσης της κυρίας Τουλουπάκη, το οποίο απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Εφετών. Αν το σκεπτικό λέει, όωπς υποψιάζομαι, ότι δεν αποδείχτηκε σκευωρία και ότι οι μάρτυρες κλήθηκαν επειδή έπρεπε, τότε η κατηγορία για παρέμβαση και κατασκευή μαρτύρων πάει περίπατο».

«Διαβάζοντας τον φάκελο της υπόθεσης, έχω πειστεί πως η δίωξη κατά του κ. Παπαγγελόπουλου είναι πολιτική», επεσήμανε ο δικηγόρος του κ. Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis και κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να κλείσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα την υπόθεση, γιατί όπως είπε «θα της γυρίσει μπούμερανγκ. Είναι λάθος να συνεχιστεί και μάλιστα με αυτόν τον φανατισμό».

Ακόμα, ο κ. Τσοβόλας τόνισε πως ο κ. Παπαγγελόπουλος θα επιμείνει στο αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του ίδιου με τους κ.κ. Σαμαρά, Αγγελή και Ράϊκου.

Σχετικά με το τι τον έκανε να αναλάβει την υπεράσπιση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο Δημήτρης Τσοβόλας ανέφερε πως «πήρα την υπόθεση με μεγάλη χαρά, ενώ δεν είχα σχέση με τον κ. Παπαγγελόπουλο. Το θεώρησα τιμητικό, γιατί είναι ενδιαφέρουσα υπόθεση και δεν μπορώ να ανεχθώ τη συνέχιση των πολιτικών διώξεων και την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής».

About Author