Μακελειό σε στρατιωτική βάση στη Ρωσία με νεκρούς και τραυματίες

Στρατιώτης άνοιξε πυρ κατά άλλων στρατιωτών σε βάση στην περιφέρεια Ζαμπαϊκάλσι στα ανατολικά της Ρωσίας, με οκτώ νεκρούς και δυο τραυματίες.

Στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας αναφέρεται ότι το περιστατικό συνέβη περίπου στις 18.20 (τοπική ώρα), κατά την διάρκεια της αλλαγής φρουράς στο στρατόπεδο, όταν στρατιώτης του τμήματος τεχνικών υποδομών του στρατοπέδου άνοιξε πυρ εναντίον συναδέλφων του, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επί τόπου οτκώ στρατιώτες και να τραυματισθούν δύο.

Στον τόπο της τραγωδίας μεταβαίνει αεροπορικώς επιτροπή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Αντρέι Καρταπόλοφ, για να διερευνήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό αυτό περιστατικό.

«Στις 25 Οκτωβρίου και περίπου στις 18:20 μ.μ. (τοπική ώρα) κατά τη διάρκεια της αλλαγής φρουράς, ένας στρατιώτης στη βάση του Ζαμπαϊκάσλκι άνοιξε πυρ κατά των συναδέλφων του. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να χάσουν τη ζωή τους επιτόπου οκτώ άτομα, ενώ άλλοι δύο υπέστησαν τραυματισμούς», σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

About Author