Δημόσιες αποστάσεις του ΥΦΥΠΕΞ Αν. Διαματάρη για την ψήφο των αποδήμων – “Λάθος αν όχι ντροπή… ” (ηχητικό)

«Θεωρώ ότι είναι σοβαρό λάθος, αν όχι και ντροπή» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, Αντώνης Διαματάρης, παίρνωντας αποστάσεις από την κυβερνητική πρόταση που είχε υιοθετήσει τη θέση του ΚΚΕ. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ελληνικό Πρόγραμμα της ραδιοφωνίας SBS, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, Αντώνης Διαματάρης, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για «πολλά δύσκολα και αρνητικά σημεία της συμφωνίας» της διακομματικής.

Στηλίτευσε το γεγονός της ύπαρξης του λεγόμενου «κόφτη» των 35 ετών. Υπενθυμίζεται, ότι δικαίωμα διευκόλυνσης στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, θα έχει ο απόδημος ο οποίος απουσιάζει από την Ελλάδα τα τελευταία 35 χρόνια, αλλά, μπορεί να αποδείξει με δημόσια έγγραφα την παρουσία του στην Ελλάδα για τουλάχιστον 2 χρόνια, είτε ως εργαζόμενος, είτε ως σπουδαστής ή υπηρετώντας τη στρατιωτική θητεία του.

«Θεωρώ ότι είναι σοβαρό λάθος, αν όχι και ντροπή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Διαματάρης.

«Ελπίζω, μέχρι που να φτάσουμε στο τέλος αυτού του διαλόγου, ότι θα καταλάβουν και τα κόμματα, που προωθούν τέτοιες παράλογες διατάξεις, ότι ο Έλληνας δεν σταματάει να είναι Έλληνας, μετά από 35 ή 40 ή 10 ή 20 χρόνια. Ο Έλληνας είναι Έλληνας, για όλη του τη ζωή», σημείωσε χαρακτηριστικά.

About Author