Χαρίτσης: Κουβέντα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για την αστειότητα να αλλάξουν το c με το k

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την εξωτερική της πολιτική άσκησε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Χαρίτσης έβαλε στο στόχαστρό του τη στάση της ΝΔ για ένταξη “πακέτο” της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας στην ΕΕ ενώ σχολίασε αρνητικά και την απουσία των γαλάζιων ευρωβουλευτών από σχετική ψηφοφορία στο ευρω-κοινοβούλιο.

“Το χειρότερο όμως, είναι ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν είπε κουβέντα για την ταμπακιέρα. Δεν είπε κουβέντα για την αστειότητα να αλλάξουν το C με το K στο Macedonia και να νομίζουν πως έλυσαν έτσι το ζήτημα των εμπορικών σημάτων που υπάρχει εδώ και δεκαετίες” συμπλήρωσε ο κ. Χαρίτσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο κ. Πέτσας καλό θα ήταν να μην τα κάνει χειρότερα για τον κ. Μητσοτάκη. Τώρα θυμήθηκε η Ν.Δ. την Ελληνική Εθνική Μειονότητα στην Αλβανία; Ήταν η κυβέρνηση της Ν.Δ. που μέσα σε τρεις μήνες άλλαξε τη θέση της Ελλάδας, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να ενταχθούν “πακέτο” Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία. Πού ήταν τόσους μήνες λοιπόν η σπουδή της κυβέρνησης για τη μειονότητα; Ούτε διαπραγματεύθηκε με τα Τίρανα, ούτε αξιοποίησε τα συμπεράσματα του Συμβουλίου του Ιουνίου που κατοχύρωνε τα δικαιώματα της μειονότητας. Και γιατί δεν κατέθεσαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ τροπολογία, όπως έκαναν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, αλλά προτίμησαν να αποδράσουν δια της αποχής; Προφανώς, για να μην ενοχληθεί η ακραία συνιστώσα της ΝΔ.

Επίσης, ο κ. Πέτσας θα ήταν καλό να είναι πιο προσεκτικός. Δεν αρκεί η κυβίστηση της ΝΔ, που τώρα λέει ότι θα τηρήσει και θα τιμήσει την «προδοτική» Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν γνωρίζει ότι, με βάση τη Συμφωνία αλλά και τις συνταγματικές αλλαγές που έκανε η Βόρεια Μακεδονία, οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τον όρο Βορειομακεδόνες, ανεξάρτητα από το πώς αυτοί αυτοπροσδιορίζονται;

Το χειρότερο όμως, είναι ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν είπε κουβέντα για την ταμπακιέρα. Δεν είπε κουβέντα για την αστειότητα να αλλάξουν το C με το K στο Macedonia και να νομίζουν πως έλυσαν έτσι το ζήτημα των εμπορικών σημάτων που υπάρχει εδώ και δεκαετίες.

Τι να πει άλλωστε; Γελάνε και οι πέτρες με την άγνοια και την προχειρότητα τους.

About Author