Το “πονηρό” άρθρο 12 του αναπτυξιακού νόμου αυξάνει μισθούς στις ΔΕΚΟ από το όριο των 4.600 σε 7.600 ευρώ!

Με το άρθρο 12 του «αναπτυξιακού» σχεδίου νόμου (άρθρο 212) εξαιρούνται οι ΔΕΚΟ, που είτε έχουν έσοδα άνω των 100 εκατ. ευρώ, είτε απασχολούν πάνω από 3.000 εργαζομένους, με τη διάταξη που θέτει ως ανώτατο πλαφόν αμοιβών για τα στελέχη τους τις αμοιβές που λαμβάνει ο γενικός γραμματέας ενός υπουργείου (ν. 4354/2015, άρθρο 22, παρ. 1).

Η ρύθμιση αφορά αποκλειστικά τις ΔΕΚΟ που έχουν μεταβιβαστεί στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, δηλαδή τη ΔΕΗ, τον ΟΑΣΑ, τον ΟΣΥ, τη ΣΤΑΣΥ, τα ΕΛΤΑ, την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ. Με την προτεινόμενη διάταξη ο πρόεδρος, οι διευθύνοντες σύμβουλοι και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι των ΔΕΚΟ εντάσσονται στις εξαιρέσεις του άρθρου 28 του ν. 4354/2015 και πλέον θα μπορούν να λάβουν το ποσό των 7.600 ευρώ μεικτά, από 4.600 ευρώ που παίρνουν σήμερα.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως πρόκειται για ακόμα μια “φωτογραφική” ρύθμιση που θα επιτρέψει να δωθούν κατά πολύ μεγαλύτερες αμοιβές σε διορισμένα στελέχη στις ΔΕΚΟ αλλά και στη δημόσια τηλεόραση, κάτι που θα συμπαρασύρει και τις αμοιβές δημοσιογράφων που θα συνεργαστούν εφεξής με την ΕΡΤ στις νέες ενημερωτικές εκπομπές που θα αρχίσουν το επόμενο διάστημα…

Ωστόσο, πηγές της κυβέρνησης εξηγούσαν πως πρόκειται για αναφορά στο Υπερταμείο και δεν αφορά την ΕΡΤ και το ΑΠΕ.

Πηγή: typologies.gr

About Author