Σοπράνο στη Χιλή σπάει τη σιγή που επέβαλε ο στρατός και ο κόσμος ξεσπάει σε χειροκροτήματα (vid)

Εδώ και δέκα ημέρες στη Χιλή έχει ξεσπάσει κύμα κοινωνικών ταραχών, που όμοιες τους δεν έχουν υπάρξει μετά την πτώση της δικτατορίας. Οι διαδηλώσεις, που ξεκίνησαν με τις διαμαρτυρίες κυρίως των φοιτητών εξαιτίας της αύξησης της τιμής του εισιτηρίου του μετρό στην πρωτεύουσα Σαντιάγο, εξαπλώθηκαν σε όλη τη χώρα. Το βράδυ της Κυριακής επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σαντιάγο, όπως ανακοίνωσε ο στρατηγός Χαβιέρ Ιτούριαγκα, αρμόδιος για την δημόσια ασφάλεια.

«Η δημοκρατία δεν έχει μόνο δικαίωμα, έχει υποχρέωση να αμυνθεί, χρησιμοποιώντας όλα τα όργανα που διαθέτει (…) για να αγωνιστεί εναντίον όσων προσπαθούν να την καταστρέψουν», δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Σεμπάστιαν Πινιέρα, επιβάλλοντας μέτρα εκτάκτου ανάγκης σε μεγάλο μέρος της χώρας.
Έτσι, οι αρχές προχώρησαν σε απαγόρευση κυκλοφορίας και επιβολή πλήρους ησυχίας κατά την διάρκεια της νύχτας, με εντολή «να παραμείνουν ήρεμοι» και «στα σπίτια τους».

Την απαγόρευση έσπασε μια σοπράνο σε μια γειτονιά από τις πέντε περιφέρειες της χώρας όπου επεβλήθη η κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον στρατό, με το τραγούδι της να «ταξιδεύει» σε όλα τα γύρω διαμερίσματα. Μαγεμένοι οι γείτονες ακούνε εκστατικά το τραγούδι της μέσα στη νύχτα, όλοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα όταν τελείωσε και κάποιος ανήρτησε την συγκλονιστική στιγμή στο FB.

Soprano canta durante toque de queda, octubre 2019

Muchas gracias a la vecina @ayleenjovita.soprano que con su canto logro calmar por unos minutos la angustia de estas noches.(aporte de Ernesto Pinto M)

Gepostet von El Canto Nuevo de Chile am Dienstag, 22. Oktober 2019

 

About Author