Κουτσούμπας: «Πέφτει και το τελευταίο φύλλο συκής στο εργατικό δίκαιο» (vid)

Κατά μέτωπο επίθεση στη κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη συζήτηση της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης «επενδύω στην Ελλάδα». Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις εργασιακές ρυθμίσεις που προωθούνται ο ΓΓ του ΚΚΕ μίλησε για «το τελευταίο φύλλο συκής στο εργατικό δίκαιο».

Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε για «χειροπέδες στις συλλογικές διαπραγματεύσεις» και «εν λευκώ εξουσιοδότηση στον υπουργό Βρούτση να μην αφήσει τίποτα όρθιο».

«Οι ενώσεις προσώπων αναβαθμίζονται, παίρνουν ρόλο στο τσάκισμα των μισθών! Η εμπειρία από την περίοδο του 2012 αποτυπώνει τον ρόλο των ενώσεων προσώπων ως συμπιεστή μισθών και δικαιωμάτων και δούρειο ίππο στο χτύπημα συνδικαλιστικών οργανώσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Bάζετε ασφυκτικούς όρους στη ζωή και συλλογικές αποφάσεις σωματείων, για τις ενώσεις προσώπων χρειάζονται τα 3/5 εργαζομένων, με συμμετοχή ανθρώπων της εργοδοσίας και δίνετε πλήρη ελευθερία κινήσεων» συνέχισε ο ΓΓ του ΚΚΕ.

«Στην ουσία αναφερόμαστε για τους όρους λειτουργίας των ειδικών οικονομικών ζωνών που μιλούσε το ΔΝΤ από το 2010. Ειδικό φορολογικό καθεστώς για επενδυτές και άγρια εκμετάλλευση για εργαζόμενους», τόνισε.

About Author