Ηχηρή απουσία του Κυρ. Μητσοτάκη από τη Βουλή – Θα προσέλθει (;) μόνο για να ψηφίσει

Ο πρωθυπουργός επιλέγει συνειδητά να απουσιάσει από τη συζήτηση του αναπτυξιακού στη Βουλή. Πέρα από τις επίμαχες ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου, οι δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη περί χρηματισμού των Τσίπρα – Πολάκη από φαρμακοβιομηχανίες έχει βάλει «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό.

Οι ανισορροπίες του ερευνώμενου για το σκάνδαλο Novartis υπουργού Ανάπτυξης, τις οποίες έσπευσε να… μαζέψει σε live μετάδοση στην κάμερα του ANT1, δεν φθείρουν μόνο τη θεσμική εικόνα που λανσάρει το Μαξίμου, αλλά συνιστούν και ευθεία παρέμβαση στο έργο της Προανακριτικής Επιτροπής που συγκροτήθηκε εναντίον του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Αναντίρρητο, επίσης, ότι οι δηλώσεις Γεωργιάδη εκθέτουν πολιτικά τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα με την απουσία του από τη συζήτηση του νομοσχεδίου ακόμα κι αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που τον θέλουν να προσέρχεται στην Ολομέλεια μόνο για να ψηφίσει. Παίρνει αποστάσεις τόσο από τις λεκτικές αβελτηρίες του υπουργού και αντιπροέδρου της ΝΔ, όσο και από τις εξυπηρετήσεις και διευκολύνσεις του αναπτυξιακού νομοσχεδίου υπέρ μιντιαρχών, οι οποίοι θεωρούνται -πλέον- σαρξ εκ της σαρκός της «γαλάζιας» παράταξης.

About Author