Γεννηματά: «Μικροκομματικές λογικές οδηγούν σε ταξικές επιλογές» (vid)

Τη διαφωνία της με το νέο θεσμικό πλαίσιο που αφορά στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, εξέφρασε από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά, κατά τη συζήτηση για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

«Μικροκομματικές λογικές οδηγούν σε ταξικές επιλογές. Υπάρχουν περιθώρια να το ξανασκεφτούν και τους καλώ να το κάνουν», είπε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και πρόσθεσε ότι με το σχεδιαζόμενο μέτρο, μεγάλος αριθμός αποδήμων δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές.

Απευθυνόμενη δε στη ΝΔ είπε ότι «αρνείται να τοποθετηθεί συγκεκριμένα για το πώς θα γίνει η αντιπροσώπευση των Ελλήνων του εξωτερικού! Δεν έχουμε πάρει δέσμευση από τη πλευρά τους».

Η κ. Γεννηματά ζήτησε ακόμα αλλαγή πολιτικής στο προσφυγικό, λέγοντας πως «η κυβέρνηση συνεχίζει τη στρατηγική Τσίπρα, την ώρα που απειλεί ο Ερντογάν την Ευρώπη η οποία τον χαϊδεύει και η Ελλάδα χαϊδεύει την Ευρώπη».

«Πρέπει να διαμορφώσουμε το δικό μας πλαίσιο διεκδίκησης. Να φυλάξουμε αποτελεσματικά τα σύνορά μας, να γίνει η Frontex συνοριακή ακτοφυλακή. Πρέπει ν’ αλλάξει η κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, έτσι ώστε όσοι μεταφέρονται από τα νησιά στην ενδοχώρα να μπορούν να επιστρέψουν στην Τουρκία. Να ξεκινήσει πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων στις χώρες κράτη μέλη της ΕΕ, δεν μπορεί η Ελλάδα μόνη να σηκώσει το βάρος. Αν δεν αντιδράσουμε τώρα θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά. Χτυπάμε το καμπανάκι κινδύνου», είπε.

Αναφερόμενη στο νομοσχέδιο η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο και στρατηγική για την ανάπτυξη, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως κάνει τις χάρες του ΣΕΒ. «Επιχειρήσατε να φτιάξετε τον δικό σας Λευκό Οίκο! Φέρατε 36 αλλαγές και διορθώσεις στο επιτελικό κράτος και έπεται άγνωστη συνέχεια γιατί δεν θα σταματήσουμε εδώ», σημείωσε.

About Author