Ο Joker κάνει πλάκα στο ηλίθιο κράτος…

Οι (αρμόδιες) υπηρεσίες συστάσεων -ή δεν ξέρω εγώ πως αλλιώς τις λένε- επί της κινηματογραφίας του υπουργείου Πολιτισμού είναι η επιτομή του ηλίθιου και υποκριτικού κράτους. Εκείνου του κράτους που χρησιμοποιεί την δήθεν πρόληψη για να καταλήξει στην καταστολή που του είναι προσφιλέστερη και νιώθει πως επιβεβαιώνει την παντοδυναμία του.

Διότι αφελείς και ηλίθιοι είναι όσοι εκδίδουν “οδηγίες” προς αιθουσάρχες και αρμόδιες αρχές καταστολής για το “18+” στον Joker. Δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα.

Παρεμβαίνουν για να σύρουν 17χρονα παιδιά στο αστυνομικό τμήμα επειδή μπήκαν “λάθρα” στις σκοτεινές αίθουσες (και εν τέλει επιφέρουν πολύ μεγαλύτερο “τραύμα” απ΄ αυτό που υποτίθεται ότι μπορεί να προκαλέσει η μάσκα του Joker), και κλείνουν τα μάτια στο γεγονός ότι πολλαπλάσιοι έχουν ήδη κατεβάσει (download) την ταινία και την έχουν δει παρέα στα σπίτια τους, με τους γονείς στο διπλανό δωμάτιο, και στο ότι ακόμα περισσότεροι θα την δουν σε ένα δυο μήνες που αυτή θα βρίσκεται στις προθήκες του “Seven” ή άλλων καταστημάτων ψυχαγωγίας.

Το ίδιο και όσοι σπεύδουν να σιγοντάρουν με την ρίμα “όμως υπάρχει νόμος”. Διότι οι νόμοι δεν είναι μόνο για να εφαρμόζονται, όπως διατείνονται, αλλά και για να αλλάζουν και να προσαρμόζονται στην πραγματικότητα.

Δεν στέκομαι στο επικοινωνιακό μπάχαλο των κυβερνώντων και των υπηρεσιακών παραγόντων. Αυτό μόνο PATHOLOGICAL LAUGHTER and CRYING μπορεί να προκαλέσει. Την γνωστή, από την ταινία, ψυχολογική διαταραχή του Άρθουρ Φλεκ.

Ούτε στην παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη που για να προστατεύσει -υποτίθεται- τον 15χρονο γιό του, δηλώνει πως θα τον συνοδεύσει στο σινεμά, παραβλέποντας την υπόδειξη του νόμου που αναρτάται έξω από τις αίθουσες: “Δεν επιτρέπεται η είσοδος ανηλίκων σε ταινίες ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ούτε με την άδεια ή την συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα”…

Η καλύτερη διαφήμιση για την ταινία Τζόκερ

Σ.Κ

About Author