Μητσοτάκης: Ήσσονος σημασίας το θέμα με τον Joker – Αρνητική για τη χώρα η Συμφωνία των Πρεσπών (vid)

Μάχη εντυπώσεων καταλόγισε στην αντιπολίτευση ο Πρωθυπουργός σε σχέση με τη συζήτηση που έχει προκαλέσει η αστυνομική επέμβαση στις κινηματογραφικές αίθουσες όπου παιζόταν η ταινία Joker. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο επίσημο δείπνο της φετινής διοργάνωσης του «Συμποσίου της Θεσσαλονίκης» με τίτλο «Governing at a time of ungovernability», από το βήμα του οποίου έκανε λόγο για ένα ήσσονος σημασίας θέμα. Υποστήριξε μάλιστα ότι η έκταση που έχει πάρει το ζήτημα αποδεικνύει την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα.

Ο Πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, με φόντο τις εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία και τόνισε ότι προτεραιότητα είναι η προστασία των μακεδονικών προϊόντων.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών, είναι αρνητική για τη χώρα μας. Την καταψήφισα, προειδοποιώντας για το τι συνεπαγόταν η υπογραφή της. Όμως, δεν θα προσβάλω το εθνόσημό μας, έστω και εάν άλλοι έβαλαν την υπογραφή τους. Ούτε και θα εκθέσω τη χώρα σε περιπέτειες. Χωρίς να ρισκάρουμε την αποσταθεροποίηση, θα παρακολουθούμε στενά την ανταπόκριση των γειτόνων μας στις υποχρεώσεις τους. Και προφανώς στην επίλυση των εκκρεμοτήτων με πρώτη την προστασία των Μακεδονικών προϊόντων. Αυτό επιτάσσει σήμερα ο ρεαλιστικός πατριωτισμός», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Μας κατηγορούν μερικές φορές ότι μετατρέπουμε την κυβέρνηση σε ανώνυμη εταιρεία, μόνο και μόνο επειδή δίνουμε έμφαση στις αρχές του προγραμματισμού. Τους απαντώ: Έτσι λειτουργούν οι κυβερνήσεις σε όλα τα προηγμένα κράτη. Τους καλώ να δουν τι έγινε στις πρώτες 100 ημέρες με αυτό το σύστημα που επιλέξαμε (…) Πιστεύω σε ένα σύστημα διαλεκτικής σχέσης μεταξύ του επιδιωκόμενου σκοπού, και της συνέπειας».

Ικανοποίηση για τη συμφωνία στην ψήφο των αποδήμων

«Άλλη μια προϋπόθεση της κυβερνησιμότητας, είναι ο διάλογος και η συνεργασία εκεί που είναι απαραίτητο. Χρειαζόμαστε συγκλήσεις και συναινέσεις, όχι μόνο για να διαμορφώσουμε μια κοινωνική πολιτική ευθυγραμμισμένη με την κοινωνική πλειοψηφία, αλλά και υπάρχουν συγκεκριμένα ζητήματα που το ίδιο το Σύνταγμα επιβάλει συναινέσεις. Επιδιώκουμε με ειλικρίνεια συνθέσεις και συναινέσεις. Και απόδειξη αυτού, είναι στάση μας στο ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού. Προσέγγισα αυτό το ζήτημα με ανοιχτό μυαλό και με διάθεση εξεύρεσης λύσης», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Επιλέξαμε το δρόμο της συνεννόησης, βάλαμε νερό στο κρασί μας για να βρούμε λύση. Κυβερνησιμότητα σημαίνει γρήγορες αποφάσεις, αλλά και συνθέσεις και συνεννοήσεις στα θέματα εκείνα που το απαιτούν», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Live | Ομιλία στο επίσημο δείπνο της φετινής διοργάνωσης του «Συμποσίου της Θεσσαλονίκης» με τίτλο «Κυβερνώντας σε καιρούς ακυβερνησίας»

Gepostet von Kyriakos Mitsotakis am Dienstag, 22. Oktober 2019

About Author