Άγριος καβγάς στην προκαταρκτική για Novartis – Για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

Με εντάσεις και αντιδράσεις ξεκίνησε στη Βουλή η συνεδρίαση της προκαταρκτικής επιτροπής για Novartis, έπειτα από την πρόταση του ΚΙΝΑΛ, να εξαιρεθούν από μέλη της επιτροπής οι Δ. Τζανακόπουλος και Π. Πολάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες στο άκουσμα της πρότασης του Β. Κεγκερογλου αντέδρασαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τον Π. Πολάκη να δηλώνει πως αυτά είναι «πα@@@ιές» και πως πρόθεση της πλειοψηφίας είναι να τον καταστήσει ύποπτο.

Σε αυτό ο Δ. Μαρκόπουλος φέρεται ν’ απάντησε ότι ο «συνάδελφος είναι αυτός που είπε στον ΑΝΤ1 ότι ξέρει τους μάρτυρες». Στο ίδιο πλαίσιο και ο Κ. Καραγκούνης χαρακτήρισε τον κ. Πολάκη πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση.

«Αυτό είναι κοινοβουλευτικό πραξικόπημα», φέρεται να απάντησε ο Γ. Ραγκούσης.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ζήτημα έθεσε και ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Θ. Πλευρη ζητώντας να εξεταστεί η σχέση του με τον Α. Γεωργιάδη.” Εγώ πάω στα δικαστήρια το πρωί όχι τα βράδια”, φέρεται να απάντησε ο τελευταίος.

Κάπου εκεί και για να ηρεμήσουν τα πράγματα αποφασίστηκε η συζήτηση για τις εξαιρέσεις να διακοπεί και να συνεχιστεί στην επόμενη συνεδρίαση.

Με την πρόταση της εξαίρεσης πάντως διαφώνησαν τόσο το ΚΚΕ όσο και η Ελληνική Λύση.

Φρουζής – Μανιάδακης οι πρώτοι μάρτυρες

Από κει και πέρα στην επιτροπή, σύμφωνα με πληροφορίες συμφωνήθηκε στην επόμενη συνεδρίαση να ξεκινήσει η κατάθεση των μαρτύρων με πρώτους να περνούν τις πόρτες της Βουλής, ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis Κ. Φρουζής αλλά και ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας Ν. Μανιαδάκης.

ΠΗΓΗ: newspost.gr

About Author