Η Καταλονία στις φλόγες- Πάνω από 600 τραυματίες στις συγκρούσεις με την αστυνομία (vid)

Έκτη μέρα διαδηλώσεων σήμερα στην Ισπανία και ο απολογισμός μέχρι στιγμής είναι 579 τραυματίες, ενώ ήδη 4 άνθρωποι έχουν χάσει την όρασή τους από πλαστικές σφαίρες της Αστυνομίας. Η Καταλονία παραλύει και η Αστυνομία δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο.

Αποτέλεσμα εικόνας για Catalonia Tsunami Democratico

 

Σε τεταμένη ατμόσφαιρα βρίσκεται η Καταλονία τις τελευταίες ημέρες με χιλιάδες υποστηρικτές της ανεξαρτησίας να κατεβαίνουν στους δρόμους καθημερινά.

Η εξέγερση του λαού ξεκίνησε τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, όταν χιλιάδες αυτονομιστές διαδήλωσαν κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαρκελώνης, αντιδρώντας στην καταδίκη από το ανώτατο δικαστήριο της Ισπανίας εννέα αυτονομιστών σε ποινές κάθειρξης από εννέα έως 13 χρόνια για τον ρόλο τους στην απόπειρα απόσχισης της Καταλονίας το 2017.

Αποτέλεσμα εικόνας για Catalonia Tsunami Democratico

Αποτέλεσμα εικόνας για Catalonia Tsunami Democratico

Επεισόδια στο Αεροδρόμιο Βαρκελώνης

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Καταλονίας Alba Vergés, μέχρι στιγμής 4 άνθρωποι έχουν τυφλωθεί από το ένα μάτι και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έχουν δεχτεί για νοσηλεία 579 άτομα σε ολόκληρη την Καταλονία.

“Είναι ιατρικά αδύνατον να αποδειχθεί ότι η τύφλωση των τεσσάρων ατόμων προήλθε από πλαστικές σφαίρες που χρησιμοποίησαν οι αστυνομικοί”, δήλωσε ο Alba Verges, ωστόσο πρόσθεσε ότι “είναι προφανές τί συνέβη”, ενώ εξέφρασε τη λύπη του για τη χρήση πλαστικών σφαιρών εναντίον των διαδηλωτών από την αστυνομία.

“Δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιούμε πλαστικές σφαίρες, θέλουμε μία αστυνομία που να ανταποκρίνεται στην εποχή μας, στον 21ο αιώνα”, σχολίασε ο υπουργός Υγείας Καταλανίας.

Ταυτόχρονα, ο Verges επέκρινε επίσης τον υπουργό Εσωτερικών της Ισπανίας, Φερνάντο Γκράντε-Μάρλασκα, γιατί “ανησυχεί μόνο για μερικούς από τους τραυματίες, τους αστυνομικούς”.

Τι μεταδίδει μέσω facebook η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Δώρα Μακρή

Η κλούβα που πέρασε πάνω από τη φωτιά τελικά χρειάστηκε την πυροσβεστική

Gepostet von Dora Makri am Mittwoch, 16. Oktober 2019

 

About Author