“Αν το ΚΙΝ.ΑΛ ξαναγίνει ΠΑΣΟΚ θα βαρέσουμε κανόνι”! – Η ομολογία της Χαριλάου Τρικούπη στον Π. Γερουλάνο

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Παύλος Γερουλάνος πέρασε την πόρτα της Χ. Τρικούπη ενός κτιρίου που έχει συνδεθεί με το ΠΑΣΟΚ αλλά πλέον είναι η «έδρα» και του Κινήματος Αλλαγής.

Ως γνωστόν, ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων Παπανδρέου και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, έχει διαφωνήσει με το εγχείρημα του Κινήματος Αλλαγής και το τελευταίο διάστημα πιέζει με δημόσιες τοποθετήσεις του για επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ, αίτημα στο οποίο συμφωνεί και ο Νίκος Παπανδρέου. Επίσης ζητά να γίνει συνέδριο – καθώς η θητεία της Φώφης Γεννηματά ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ έχει λήξει από τον Ιούνιο – με εκλογή ηγεσίας, και δεν αποκλείει να είναι και ο ίδιος υποψήφιος.

Η συζήτηση έχει προκαλέσει ενόχληση στο Κίνημα Αλλαγής. Μάλιστα, η Φώφη Γεννηματά είχε δημοσίως αναφέρει ανήμερα της 3ης Σεπτέμβρη γιατί δεν μπορεί να γίνει πράξη η επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ. «Το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται, δεν μπαίνει ταφόπλακα», προσθέτοντας ότι αυτό γίνεται «και για λόγους πολιτικούς και γιατί δεν είμαστε μπαταχτσήδες. Μόνο μέσα από το Κίνημα Αλλαγής το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανταποκρίνεται και στις οικονομικές του υποχρεώσεις. Μόνο του δεν μπορεί. Τέρμα στην κοροϊδία και τα μεγάλα κούφια λόγια». Στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ η Φώφη Γεννηματά επανέλαβε: «Είμαστε ΚΙΝΑΛ, δεν γυρίζουμε πίσω στο ΠΑΣΟΚ».

Οπως είχε γράψει το iefimerida.gr και αποκαλύπτει με ρεπορτάζ του ο Άγγελος Μόσχοβας, πέρα από τους πολιτικούς λόγους συμμαχιών, το ΠΑΣΟΚ μετονομάστηκε σε Δημοκρατική Συμπαράταξη και εν συνεχεία σε Κίνημα Αλλαγής (με συνιστώσα το ΠΑΣΟΚ) για να αποφύγει την πτώχευση.
Αν το ΠΑΣΟΚ κατέβει μόνο του στις εκλογές, αυτομάτως ό,τι περιουσιακό στοιχείο κατέχουν οι έχοντες την ευθύνη για τα οικονομικά του κατάσχεται. Οπως και η όποια κρατική επιχορήγηση κατάσχεται στην πηγή της. Και μάλιστα, για δεκαετίες.
Με όλα αυτά τα δεδομένα, ο γραμματέας της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου και ο διευθυντής του κόμματος Νίκος Σαλαγιάννης, κάλεσαν τον Παύλο Γερουλάνο στη Χ. Τρικούπη, προκειμένου να του εξηγήσουν ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό. Του έδειξαν οικονομικά στοιχεία και του είπαν με λίγα λόγια πως «αν επιστρέψουμε στο ΠΑΣΟΚ, θα βαρέσουμε κανόνι, θα φορτώσουμε τα χρέη στους φορολογούμενους και το μαγαζί θα κλείσει».

Ο Παύλος Γερουλάνος δεν είναι γνωστό τι απάντησε, αλλά οι συνομιλητές του ήταν κάθετοι: «Αυτός ο τρόπος που ακολουθήθηκε είναι ο μόνος για να μην είμαστε μπαταχτσήδες».

Πάντως ο κ. Γερουλάνος λέει σε συνομιλητές του πως «αυτού του είδους οι συζητήσεις είναι ατελέσφορες και δεν βγαίνουν ποτέ σε καλό».

Πηγή: iefimerida.gr

About Author