Ν. Παππάς: Ψεύτες και πατριδοκάπηλοι στη ΝΔ για τις Πρέσπες

Για τα όσα δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο «Εκτός Γραμμής» σχετικά με τις επενδύσεις που έχει καταφέρει η κυβέρνηση απάντησε ο Νίκος Παππάς, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στην εξωτερική πολική που ακολουθεί η ΝΔ σχετικά με την Τουρκία, όσο και στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και τη Novartis.

«Η επένδυση των 500 εκατ. ευρώ έχει εγκριθεί από τη Γενική Γραμματεία Στρατηγικών Επενδύσεων, από την αρμόδια επιτροπή και εδώ που τα λέμε ο κ. Γεωργιάδης δυστυχώς βρίσκεται αντιμέτωπος με μια πραγματικότητα η οποία παρασέρνει όλες τις προεκλογικές μεγαλοστομίες περί ανάπτυξης 4%, περί της προσδοκίας να μπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό σε μια βδομάδα. Όλο αυτό το πράγμα έχει αρχίσει και παρασύρεται, πήρε και στις πλάτες του την ιστορία με την Creta Farm, η οποία έχει δυστυχώς προβλήματα και θα πρέπει να γίνουν σοβαρές προσπάθειες για να μην χάσουν οι άνθρωποι τις δουλειές τους. Είχαμε αποτελέσματα για την απασχόληση τα οποία δεν ήταν ενθαρρυντικά και όλα αυτά συμβαίνουν ακριβώς διότι η ΝΔ είναι δέσμια ιδεοληψιών που δεν βοηθούν την εθνική οικονομία», δήλωσε αρχικά ο Νίκος Παππάς στο «Ραντάρ» με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο και συνέχισε:

«Η ιστορία κατέγραψε ότι η οικονομία είχε μέχρι την πολιτική αλλαγή που είχαμε στις 7 Ιουλίου, δέκα συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης, δέκα μονάδες κάτω την ανεργία, παραπάνω από 400.000 θέσεις εργασίας και ρεκόρ επενδύσεων 2017 – 18. Αυτά τα λέει η ΕΛΣΤΑΤ, δεν παραθέτω την άποψή μου. Εφαρμόστηκαν δύο συνταγές, η μία έφερε μείωση του ΑΕΠ 25% και η άλλη έφερε δέκα συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης».

Η Μέση Ανατολή
Ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη συνέχεια της εξωτερικής πολιτικής που ξεκίνησε η ίδια και ακολουθεί η ΝΔ.

«Πρέπει να καταγραφεί ως θετικό ότι υπάρχει συνέχεια σε ένα κομμάτι της εξωτερικής πολιτικής, την οποία θα θέλαμε να τη δούμε με τρόπο άμεσο και απτό, σε σχέση με την ενίσχυση των διπλωματικών σχέσεων της Ελλάδας, με χώρες της περιοχής, με τις οποίες παίζουμε από κοινού έναν πάρα πολύ σοβαρό ρόλο, σταθεροποιητικό και συντονιστικό, για τη σταθερότητα, την ιστορία των υδρογονανθράκων κλπ. Μιλάω για τις Τριμερεις συνεργασίες που ξεκινήσαμε. Αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αφήνουμε την Τουρκία να κάνει ότι νομίζει. Δεν μπορεί στις συναντήσεις να μην μπαίνουν τα ζητήματα των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο και των παραβιάσεων στην κυπριακή ΑΟΖ για να μην χαλάσει το κλίμα.

Εμείς είχαμε μια ενεργητική εξωτερική πολιτική, είχαμε πάρα πολλές συναντήσεις, κατηγορηθήκαμε γι αυτό, ότι κακώς ο Τσίπρας συναντούσε τον Ερντογάν και μάλιστα σε ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας με πάρα πολλούς υπουργούς, αλλά σε καμία περίπτωση και σε καμία συνάντηση δεν παραλείπαμε να επαναλαμβάνουμε τις θέσεις για τα εθνικά μας δίκαια».

Συμφωνία Πρεσπών
Ο Νίκος Παππάς αναφέρθηκε και στη συμφωνία των Πρεσπών, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.

«Η σημερινή κυβέρνηση εμφανίζει σποραδικά καταρχήν, αλλά με σημαντικά της στελέχη, δηλώσεις οι οποίες λένε ότι θα εγγυηθούν και θα τιμήσου τη συμφωνία των Πρεσπών.

Αν ήταν ειλικρινείς και τη θεωρούσαν προδοτική θα μπορούσαν να κάνουν πολλά πράγματα. Απλώς αποδεικνύεται ότι ήταν ψεύτες και πατριδοκάπηλοι».

Υπόθεση Novartis
«Όλα στο φως» επιμένει να λέει ο Νίκος Παππάς για το σκάνδαλο.

«Φανταστείτε να είχαμε ψηφίσει την πρόταση της ΝΔ για προανακριτική. Θα μου λέγατε ότι παραδεχόμαστε ότι είναι σκευωρία. Η ΝΔ δεν χρειαζόταν τις δικές μας ψήφους. Είχε και κάποιες απώλειες οι οποίες καταγράφονται, είχε και τα πρωτοφανές φαινόμενο να είναι άδεια τα υπουργικά έδρα. ‘Ήταν η κορωνίδα των καταγγελιών απέναντί μας, ότι παραβιάζουμε τους θεσμούς, ότι ξεκίναγαν από τις ανεξάρτητες αρχές και πήγαιναν στη δικαιοσύνη και τη στιγμή που έρχεται στη Βουλή η μέγιστη των καταγγελιών τους την έχουν κάνει με ελαφρά πηδηματάκια».

About Author