Έξαλλοι οι Βρετανοί με τον Τραμπ – Διπλωματική ασυλία σε αμερικανίδα που σκότωσε 19χρονο σε τροχαίο

Το τροχαίο έγινε στις 27 Αυγούστου. Η 42χρονη Αμερικανίδα Αν Σάκολας οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα και παρέσυρε και σκότωσε τον 19χρονο Χάρι Νταν ο οποίος επέβαινε σε μια μηχανή. Στην συνέχεια κάνοντας χρήση της διπλωματικής ασυλίας έφυγε νύχτα από την Βρετανία προκειμένου να μην πληρώσει για το έγκλημά της.

Ο Ντόναλντ Τραμπ την υπερασπίστηκε και η απάντησή του για την συγκεκριμένη υπόθεση εξοργίζει. Είπε ότι το ίδιο το έχει πάθει κι εκείνος στην Βρετανία δυο φορές. «Οδηγούν αντίθετα. Συμβαίνουν αυτά. Μου έτυχε κι εμένα. Όταν οδηγείς με το δικό μας σύστημα και ξαφνικά με το δικό τους συμβαίνει. Πρέπει να προσέχεις», είπε με απάθεια ο Τραμπ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έστειλε επίσημο αίτημα στην αμερικανική κυβέρνηση να αρθεί η διπλωματική ασυλία για την συγκεκριμένη γυναίκα αλλά ο Τραμπ αρνήθηκε και πρότεινε να συναντηθεί η οικογένεια του 19χρονου με την γυναίκα που τους τον σκότωσε για να απαλύνουν τον πόνο τους!

Ο Τζόνσον δεν έμεινε μόνο σε αυτό. Τηλεφώνησε ο ίδιος στον Τραμπ και του ζήτησε να ξανασκεφτεί το θέμα. Ο Τραμπ του απάντησε γενικόλογα λέγοντας ότι καταλαβαίνει τον πόνο της οικογένειας αλλά δεν μπορεί να κάνει και πολλά αφού καλύπτεται από την διπλωματική ασυλία.

Η οικογένεια πάντως δεν θα το αφήσει έτσι. Συγκεντρώνει χρήματα προκειμένου να προχωρήσει σε αγωγή εναντίον της Σάκολας.

ΠΗΓΗ: DailyMail

About Author