“Οι έξι μικροί νέγροι”- Μυστήριο τύπου…Αγκάθα Κρίστι με τις διαρροές- Τσακώνονται Ν.Δ και ΚΙΝ.ΑΛ

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την υπόθεση Novartis, δείχνει πως η υπόθεση δεν θα είναι εύκολη ούτε για τα κόμματα που την υπερψήφισαν, δηλαδή τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ.

Με δεδομένο ότι η ψηφοφορία είναι μυστική, πολλοί ανέμεναν διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όπως άλλωστε προκύπτει και από δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών.

Από τη στιγμή, μάλιστα, που απείχαν από την ψηφοφορία ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25, τα “κουκιά” ήταν μετρημένα:

-Οι 83 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν κατά της συγκρότησης Προανακριτικής, συμπορευόμενοι απολύτως με την κομματική απόφαση.

-Από τους 179 βουλευτές ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, ωστόσο, που έπρεπε να ψηφίσουν υπέρ, υπήρξαν 6 απώλειες, καθώς οι θετικές ψήφοι υπέρ της συγκρότησης Προανακριτικής ήταν 173.

Οι ηγεσίες ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ψάχνουν από χθες στο παρασκήνιο να βρουν τους έξι αυτούς βουλευτές, αν και η μυστική ψήφος καθιστά αδύνατη την ανεύρεση των “ανταρτών”. Οι υποψίες, πάντως, αυτή τη στιγμή επικεντρώνονται κυρίως σε “γαλάζιους” βουλευτές, που είτε ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα στον Αντώνη Σαμαρά που εκτιμούν ότι ανάγκασε την ηγεσία να συγκροτήσει Προανακριτική και να “στηρίξουν” τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο (εξ ου και οι “σαμαρικοί” κάνουν λόγο για “καραμανλικούς”). Υπάρχουν, όμως, και υποψίες για βουλευτές που δεν θέλουν “ποινικοποίηση” της πολιτικής ζωής, εκτιμώντας πως η Προανακριτική για τη Novartis μπορεί να στραφεί και εναντίον της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ που την ψήφισαν, εάν δεν υπάρχουν επαρκή και τεκμηριωμένα στοιχεία για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ενώ θεωρούν ταυτόχρονα ότι δεν ήταν θετικό το μήνυμα με τα άδεια κυβερνητικά έδρανα στη Βουλή, καθώς εξέπεμπε μήνυμα πως η ηγεσία της πλειοψηφίας “δεν πολυστηρίζει” την υπόθεση…

Κυβερνητικά στελέχη ωστόσο έλεγαν στο News 24/7 ότι η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ήταν “μπετόν” και στο ερώτημα πως προκύπτουν οι 6 λιγότερες ψήφοι υπέρ, σχολίαζαν με νόημα πως δεν ήταν πάντως από τη ΝΔ. Μάλιστα ορισμένοι γαλάζιοι σημείωναν ότι ο Γιώργος Καμίνης χειροκρότησε τον κ. Παπαγγελόπουλο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι διαρροές θα πρέπει να αναζητηθούν στο ΚΙΝΑΛ.

Από το κυβερνητικό στρατόπεδο απαντούσαν επίσης στο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την απουσία υπουργών από τη συζήτηση καθώς και στην επίθεση του Αλέξη Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη: “Η προανακριτική δεν είναι θέμα της κυβέρνησης. Είναι θέμα της Βουλής. Ο Τσίπρας έχει μάθει αλλιώς. Για αυτό και τα έχασε που δεν ήταν κανείς στα υπουργικά έδρανα. Δεν μπορεί να χωνέψει ότι υπάρχει και θεσμική τάξη”.

Πηγές πάντως του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν σήμερα: “Δεν ήταν μόνο τα άδεια υπουργικά έδρανα που απαξίωσαν τη χθεσινή συζήτηση για Προανακριτική και επιβεβαίωσαν την δειλία του Πρωθυπουργού. Φρόντισαν για αυτό και έξι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ που έσπασαν την κομματική γραμμή και ψήφισαν κατά της προανακριτικής παρωδίας. Καλά ξεμπερδέματα…”.

Από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ πάντως διέψευδαν ως αστεία τα όσα έλεγαν από το κυβερνητικό στρατόπεδο τονίζοντας ότι τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου όσο και ο Γιώργος Καμίνης ψήφισαν την πρόταση λέγοντας με νόημα πως αλλού πρέπει να ψάξει κανείς.

Δήλωση Γιώργου Καμίνη:

Δυστυχώς με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, η χθεσινή, κορυφαία διαδικασία στη Βουλή εξελίχθηκε σε κωμωδία. Ο μισός θίασος κρύφτηκε στην κουίντα ο άλλος μισός, με προεξάρχοντα τον κ. Παπαγγελόπουλο, θεώρησε σκόπιμο να διανθίσει τη διαδικασία με σχόλια για τα φυσικά προσόντα του Ρασπούτιν. Αυτή είναι η σοβαρότητα με την οποία προσεγγίζουν ένα τεράστιο πολιτικό και ηθικό σκάνδαλο που έχει βλάψει τον ελληνικό λαό και έχει σπιλώσει με αναίσχυντο τρόπο μέλη της παράταξης μας.

Σύσσωμη η ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής ψήφισε υπέρ της παραπομπής του κ. Παπαγγελόπουλου.

Η προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να μας κάνει να ξεχάσουμε το παρελθόν του κ. Παπαγγελόπουλου, είναι καταγέλαστη. Ο ίδιος άλλωστε αναφέρθηκε εκτενώς χτες σε εξυπηρετήσεις που έχει κάνει κατά κόρον στο παρελθόν που φθάνουν μέχρι την υπόθεση της Mayo.

Δυστυχώς εκτός από τον Ρασπούτιν, έχουμε και επίδοξους γαλάζιους Μυνχάουζεν στην υπόθεση Νοβάρτις.

Πηγή: news247.gr

 

About Author