Δεν καλύπτει το δημόσιο τη νοσηλεία της 8χρονης Αλεξίας στο εξωτερικό – Τι λέει ο Υπ. Υγείας

Το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο δεν ενέκρινε την κάλυψη από τον ΕΟΠΥΥ της δαπάνης για τη νοσηλεία της 8χρονης Αλεξίας στη Γερμανία, όπως επιθυμεί η οικογένειά της. Πρόκειται για το κοριτσάκι που χτυπήθηκε το περασμένο Πάσχα από την “αδέσποτη” σφαίρα ενός 54χρονου στις Θεσπιές Βοιωτίας.

Αυτό σημαίνει ότι -παρά τη θέληση των γονιών της- η θεραπεία του παιδιού για την αποκατάσταση της υγείας του θα συνεχιστεί στην Ελλάδα. Για το θέμα τοποθετήθηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλη Κικίλιας ο οποίος μεταξύ άλλων είπε ότι “Πρέπει να στηρίξουμε και τους Έλληνες επιστήμονες και τα ελληνικά κέντρα αποκατάστασης”.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση έχουν πρώτα απ’ όλα ανθρώπινο πρόσωπο. Για όλα τα περιστατικά που έρχονται στον ΕΟΠΥΥ και στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, το οποίο έχει επιστημονικό ρόλο και απαρτίζεται από κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες, παίρνει αποφάσεις για την ενδεδειγμένη θεραπεία, πάντα με ανθρώπινο πρόσωπο και επιστημοσύνη. Αποφάσεις με βάση τα επιστημονικά στοιχεία και γνώμονα τη θεραπεία των ασθενών.

Για τη μικρή Αλεξία, που χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα, και την οικογένειά της, που ταλαιπωρούνται και βασανίζονται. Δέχτηκα στο υπουργείο Υγείας τον πατέρα και μίλησα μαζί του. Το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι θα καλύψει πλήρως την αποθεραπεία του παιδιού σε κέντρο αποκατάστασης στη χώρα μας. Πρέπει να στηρίξουμε και τους Έλληνες επιστήμονες και τα ελληνικά κέντρα αποκατάστασης, πάντα με τεκμηριωμένους επιστημονικά όρους και γνώμονα την αποκατάσταση και τη θεραπεία του παιδιού και του κάθε παιδιού.

Είμαστε εδώ ως υπουργείο Υγείας για να ακούσουμε, να αγκαλιάσουμε και να προσπαθούμε να φροντίσουμε όλον τον κόσμο, όλα τα περιστατικά που μπορεί να προκύπτουν. Πάντα με γνώμονα τον ανθρωπισμό και το συναίσθημα, αλλά σεβόμενοι ταυτόχρονα και τους Έλληνες επιστήμονες και τις αποφάσεις τις οποίες παίρνουν.

Προφανώς πάντα ενημερώνεται ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει δώσει εντολή για να υπάρχει η δέουσα προσοχή σε ιδιαίτερα ευαίσθητα περιστατικά, όπως είναι αυτά των μικρών παιδιών» ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

About Author