Τσίπρας: Ρεβανσιστής και δειλός ο Μητσοτάκης – Δεν έχει τα κότσια να βρίσκεται στη Βουλή (vid)

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Δ. Παπαγγελόπουλο. Αποκάλεσε διπλά δειλό τον Πρωθυπουργό που προχωρά -όπως είπε- σε προανακριτική για να κάνει το “χατίρι” του κου. Σαμαρά χωρίς να έχει το θάρρος να παραπέμψει και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα μαζί με τον πρώην υπουργό του.

«Αποδεικνύεται πως είναι και ρεβανσιστές και δειλοί ταυτόχρονα»

Ο κ. Τσίπρας στηλίτευσε τα άδεια υπουργικά έδρανα: «Δεν έχει κανείς τα κότσια να βρίσκεται στα υπουργικά έδρανα. (…) Το έβαλαν στα πόδια. Αποδεικνύεται πως είναι και ρεβανσιστές και δειλοί ταυτόχρονα. Κάνετε προανακριτική σε βάρος κάποιου υπουργού γιατί είχε το θράσος να διερευνήσει το σκάνδαλο Novartis, το σκάνδαλο της υπερτιμολόγησης της τιμής του φαρμάκου, σε μία περίοδο που κυβερνούσαν οι δικές σας κυβερνήσεις.

Ομιλία στη Βουλή

Στην ουσία, το πρόβλημα της ΝΔ δεν είναι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Το πρόβλημά της είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το μέτωπο κατά της διαφθοράς που συγκροτήθηκε από την κυβέρνησή μας, για να εκφράσει ένα ευρύτερο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για διαφάνεια, κράτος δικαίου, δικαιώματα αλλά και αληθινή δικαιοσύνη στη χώρα μας. Δε γνωρίζω αν ο κ. Μητσοτάκης στη πραγματικότητα σέρνεται σε αυτή την ιστορία από την εσωκομματική του αντιπολίτευση. Αλλά εφόσον επέλεξε τη σημερινή διαδικασία, η απουσία του από τη Βουλή συνιστά μέγιστη πολιτική δειλία. Και αν είναι μία φορά δειλός ο κ. Μητσοτάκης γιατί παραπέμπει τον Δ. Παπαγγελόπουλο -κάνοντας το χατίρι του κ. Σαμαρά- είναι δύο φορές δειλός γιατί δεν έχει το σθένος να παραπέμψει και εμένα. Πρόκειται για τον πιο δειλό ρεβανσισμό στη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου.Όσα ειδικά δικαστήρια και να στήσει η ΝΔ για να αποδείξει δήθεν σκευωρίες, η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, ακόμη και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων της, γνωρίζει ποιο είναι το σκάνδαλο Novartis. Και ζητά δικαιοσύνη. Ομιλία στη #Βουλή.

Gepostet von Alexis Tsipras am Dienstag, 8. Oktober 2019

Κλιμακώνοντας τα πυρά του κατά της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε απευθυνόμενος προς την πλειοψηφία: «Κατηγορείτε λοιπόν τον πολιτικό σας αντίπαλο επειδή είχε το μέγα θράσος να μην κουκουλώσει τις δικές σας τις πομπές. Και αυτό είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία. Όλοι κατά καιρούς κάνουμε χρήση της παροιμίας «φωνάζει ο κλέφτης», αλλά για πρώτη φορά εσείς κάνετε πράξη την απόπειρα να φοβίσετε το νοικοκύρη και μάλιστα με ειδικά δικαστήρια. Καμία άλλη κυβέρνηση δε το αποτόλμησε αυτό. Και μάλιστα ενώ η υπόθεση είναι ακόμη ανοιχτή. Με εν εξελίξει ποινική δίωξη σε ένα πρώην υπουργό και υπό διερεύνηση για άλλους δυο ακόμη».

«Δε μιλάμε δηλαδή για μια υπόθεση που τελεσιδίκησε, σας βρήκε αθώους και σας πνίγει το δίκιο. Μιλάμε για μια υπόθεση που η διερεύνηση από τη δικαιοσύνη είναι εν εξελίξει. Και εσείς προκειμένου να τη προλάβετε, προκειμένου να τη κουκουλώσετε, προκειμένου να τρομοκρατήσετε τους δικαστές, στήνετε ειδικά δικαστήρια αξιοποιώντας τη πλειοψηφία που έχετε στη Βουλή», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε:

«Αλλά την ώρα που διαπράττετε αυτή τη μέγιστη προσβολή και βαναυσότητα απέναντι στη δικαιοσύνη. Την ώρα που διαπράττετε τη μέγιστη βαναυσότητα απέναντι στο ίδιο το πολικό σύστημα, γιατί συνειδητά ποινικοποιείτε τη πολιτική ζωή στοχοποιώντας τον πολιτικό σας αντίπαλο όχι με στοιχεία, αλλά επειδή είχε το πολιτικό θάρρος να σας ελέγξει. Την ώρα αυτή, λοιπόν, τη κρίσιμη τη κάνετε με ελαφρά πηδηματάκια… Λυπάμαι που θα σας το πω, αλλά πρόκειται για τον πιο δειλό ρεβανσισμό στη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου».

Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε πως η απουσία του κ. Μητσοτάκη από τα έδρανα συνιστά «μέγιστη πολιτική δειλία». Και αυτό, γιατί όπως είπε, «είχε τη στοιχειώδη υποχρέωση να ήταν εδώ για να ακούσει αυτόν που εδώ και μήνες κατονομάζει ως Ρασπούτιν. Και να αναλάβει την ευθύνη που τον οδηγεί χωρίς στοιχεία σε μια διαδικασία πολιτικού ρεβανσισμού».

«Να παραπέμψει και μένα ο κ. Μητσοτάκης»

Κάλεσε επίσης τον κ. Μητσοτάκη να παραπέμψει εκτός από τον κ. Παπαγγελόπουλο και τον ίδιο: «Και αν είναι μία φορά δειλός ο κος Μητσοτάκης γιατί παραπέμπει το Παπαγγελόπουλο κάνοντας το χατίρι του κου Σαμαρά. Είναι δυο φορές δειλός, γιατί δεν έχει το σθένος να παραπέμψει κι εμένα. Άντε και την έστησε λοιπόν τη σκευωρία ο Παπαγγελόπουλος; Πώς την έστησε; Μόνος του; Για ποιο προσωπικό όφελος; Εκτός αν θέλετε να αποδείξετε ότι ο Παπαγγελόπουλος είχε προσωπικές διαφορές με το Γεωργιάδη και το Λοβέρδο;»

«Λέτε ότι έστησε πολιτική δίωξη και σκευωρία προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησής του και ενάντια στη ΝΔ. Αυτό δε λέτε ; Και ποιος ήταν ο Πρωθυπουργός ; Γιατί τον εξαιρείτε; Μήπως σας έπιασε ο πόνος, η μεγαθυμία και ο πολιτικός πολιτισμός ; Για να γλιτώσετε το πολιτικό διασυρμό και το διεθνή εξευτελισμό. Για αυτό και με εξαιρείτε. Και αυτή σας η στάση, σας η επιλογή, αυτή η διπλή δειλία, σας καθιστά ακόμη πιο αναξιόπιστους και φαιδρούς στα μάτια της κοινής γνώμης, ακόμη και των ίδιων των ψηφοφόρων σας».

«Παρότι, όμως, δεν στραφήκατε εναντίον μου προσωπικά, στρέφεστε εναντίον μου πολιτικά. Διότι στην ουσία το πρόβλημά σας δεν είναι ο Παπαγγελόπουλος. Ο Παπαγγελόπουλος είναι το εξιλαστήριο θύμα. Το πρόβλημά σας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ. Και το μέτωπο κατά της διαφθοράς που συγκροτήθηκε από την κυβέρνησή μας, για να εκφράσει ένα ευρύτερο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για διαφάνεια, κράτος δικαίου, δικαιώματα αλλά και αληθινή δικαιοσύνη στη χώρα μας», είπε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας.

Όπως είπε, το 2015, «ο ελληνικός λαός δεν ανέθεσε στον ΣΥΡΙΖΑ μόνο την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Του ανέθεσε και τον αγώνα εναντίον ενός από τα βασικά αίτια που οδήγησαν στη χρεοκοπία: Δηλαδή της θεσμοθετημένης διαφθοράς. Και αν σε κάτι αποτύχαμε και μας έκρινε ο ελληνικός λαός, δεν ήταν ότι ελέγξαμε τη δικαιοσύνη, όπως ανοήτως μας κατηγορείτε εσείς. Ή ότι παρεμβήκαμε στο έργο της. Αλλά αντιθέτως ότι δεν καταφέραμε να πολεμήσουμε όσο αποτελεσματικά θα έπρεπε τα βαθιά κυκλώματα στο εσωτερικό των θεσμών, όπου είχαν εκκολαφθεί η αδιαφορία και οι καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση του φαινομένου της διαφθοράς, αλλά και η πολυνομία και η γραφειοκρατία που τη θρέφουν».

Ο κ. Τσίπρας στη συνέχεια έκανε λόγο για «εναγκαλισμό των διεφθαρμένων με ισχυρούς παράγοντες της οικονομικής εξουσίας», και τόνισε: «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε τον πολιτικό έλεγχο μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων, μέσω των γνωστών payroll, από το ΚΕΛΠΝΟ και όχι μόνο, με στόχο να καλλιεργούν δημοφιλές προφίλ στα διεφθαρμένα πολιτικά πρόσωπα που ήταν εντολείς τους. Και όποιος ζητούσε τη διερεύνηση σκανδάλων έβλεπε έναν εσμό καναλιών, ραδιοφώνων, εφημερίδων, site, να πέφτουν πάνω του και να τον κατηγορούν για “παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης”! Όποιος ήθελε και όποιος θέλει τη διαφάνεια σε αυτή τη χώρα, τάχα μου παρεμβαίνει στο έργο της δικαιοσύνης! Γι’ αυτό λοιπόν στήνετε αυτή τη παρωδία σήμερα στη Βουλή. Γι’ αυτό εγκαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ. Μέσω του Παπαγγελόπουλου και όχι ο Παπαγγελόπουλος, που τον στοχοποιείτε δίχως στοιχεία. Αλλά έχετε λογαριάσει λάθος. Είμαστε αποφασισμένοι τους αγώνες μας κατά της διαφθοράς να τους υπερασπιστούμε μέχρι τέλους, για να θυμηθώ κι εγώ μια προσφιλή σας έκφραση».

«Θα θυμίσουμε ξανά τι εστί σκάνδαλο Novartis»

Ο κ. Τσίπρας, υπογράμμισε πως η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην προανακριτική επιτροπή, «θα είναι μια ευκαιρία για να μάθει και ο τελευταίος έλληνας πολίτης, πώς στήθηκε αυτός ο άθλιος μηχανισμός που είχε ως αποτέλεσμα, εν μέσω της κρίσης, όταν του κόβατε μισθούς και συντάξεις, να τον αναγκάζετε να πληρώνει πανάκριβα τα φάρμακά του. Γιατί όσες φορές και να γράψετε και να προφέρετε τη λέξη σκευωρία. Δε θα καταφέρετε να μας κάνετε να ξεχάσουμε ποιο είναι το σκάνδαλο. Και δε ξέρω αν το έχετε καταλάβει, με την επιλογή σας να κάνετε προανακριτική, μάλλον το αντίθετο θα καταφέρετε».

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως η κυβέρνηση δεν μιλάει για τη Novartis, γιατί έχει «λερωμένη τη φωλιά της». «Προκειμένου να μη μιλάμε για το φόνο, μας βάζετε να μιλάμε για τον σκευωρό, τον Παπαγγελόπουλο. Ο οποίος είναι και Ρασπούτιν ταυτόχρονα. Αλλά ομολογώ ότι όταν τον γνώρισα, δεν του το χα ότι έχει τόσο μεγάλες και υπερφυσικές δυνατότητες όπως ο Ρασπούτιν. Δεν του το χα επίσης ότι μπορούσε να στήσει ακόμη και το FBI».

Αναφερόμενος στους χειρισμούς της κυβέρνησής του για τη Novartis, επεσήμανε πως «τι ήρθε από τη δικαιοσύνη, με τις ενδεδειγμένες από το Σύνταγμα και το νόμο διαδικασίες, το επιστρέψαμε στη δικαιοσύνη. Δεν παραστήσαμε τους δικαστές. Αλλά ακούω επίσης πολλούς, να μιλάνε για σκευωρία διότι λέει αρκετοί από τους φερόμενους ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση μπήκαν στο αρχείο. Μα αυτό ακριβώς αποτελεί την απόδειξη του ότι δεν υπήρξε σκευωρία. Διότι αν οι δικαστές ήταν σκευωροί, όπως τους καταγγέλλετε από τη πρώτη μέρα για να τους τρομοκρατήσετε προκειμένου να μην πράξουν το καθήκον τους, δε θα είχαν κάνει σκευωρία αλά καρτ, αλλά θα έπρατταν το πιο εύκολο για αυτούς, να ασκήσουν ποινικές διώξεις αδιακρίτως και να διερευνηθεί περαιτέρω η πιθανή εμπλοκή και η ποινική ευθύνη».

Συνεχίζοντας, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε: «Εκτός δηλαδή αν ισχυρίζεστε ότι είναι προϊόν σκευωρίας το έγγραφό του FBI που περιγράφει το σκάνδαλο που διερευνούν οι αμερικανικές αρχές και το οποίο κάνει ονομαστική αναφορά σε 7 από τα 10 αρχικώς εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα. Εκτός αν είναι σκευωρία και το έγγραφο των αμερικανικών αρχών, που επαναλαμβάνεται στο πόρισμα των Εισαγγελέων για τη δίωξη κατά του πρώην υπουργού, στο οποίο αναφέρουν αυτολεξεί τα εξής: “Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και ο Υπουργός Υγείας πληρώνονταν για την εγγραφή (εισαγωγή) νέων προϊόντων στην αγορά και την προστασία έναντι ελάττωσης των τιμών… και ότι η θέση της εταιρείας ήταν ότι μια επένδυση της τάξης των 150.000 ευρώ σε έναν κυβερνητικό αξιωματούχο, είχε τη δυνατότητα να σώσει πολλά εκατομμύρια ευρώ που θα χάνονταν για τη Νοβάρτις…”».

ΠΗΓΗ: newpost.gr

About Author