Ανακοίνωση της ΕΡΤ κατά δημοσιογράφου της για αναρτήσεις υπέρ του ΠΑΜΕ

Η δημόσια τηλεόραση εξέδωσε ανακοίνωση κατά του δημοσιογράφου της, Νίκου Αγγελίδη μετά από τις αναρτήσεις του για τα επεισόδια μεταξύ μελών του ΠΑΜΕ και αστυνομίας το Σάββατο.

Κι όμως δεν πέρασε ο Οβελίξ…Το ΠΑΜΕ ήταν…

Gepostet von Νίκος Αγγελίδης am Samstag, 5. Oktober 2019

 

Ρε Νουρέγιεφ… δεν φτουράς μια μπροστά στο ΠΑΜΕ

Gepostet von Νίκος Αγγελίδης am Samstag, 5. Oktober 2019

Στη συνέχεια η ΕΡΤ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, καταλογίζοντας στον κ. Αγγελίδη ακραίες εκφράσεις:

“Η ελευθερία του λόγου δεν είναι ασφαλώς μόνον κατοχυρωμένη, αλλά και αυτονόητη για όλους τους εργαζομένους της ΕΡΤ και τους δημοσιογράφους της. Εξίσου αυτονόητη είναι, όμως, και η ανάγκη όσοι εργάζονται στην ΕΡΤ να έχουν -εν γένει στο δημόσιο λόγο τους- αυξημένη ευαισθησία στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, γνωρίζοντας ασφαλώς ότι εργοδότης τους είναι όλοι οι Ελληνες πολίτες και όχι μόνον όσοι τυχόν συμφωνούν με τις προσωπικές τους απόψεις. Ως εκ τούτου είναι απαράδεκτες και απολύτως καταδικαστέες ακραίες εκφράσεις που χρησιμοποίησε στέλεχος της ΕΡΤ, απαξιώνοντας το κράτος δικαίου, και υπονομεύοντας έτσι την ουδετερότητα, την αμεροληψία και το κύρος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης”.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ απάντησε μέσω νέας ανάρτησης στο λογαριασμό του στο facebook με την οποία υπεραμύνθηκε του δικαιώματός του να εκφράζεται, κάνοντας παράλληλα λόγο για “κατά παραγγελία ρεπορτάζ”.

"Ο ελληνικός λαός σε πληρώνει για να κάνεις σωστά τη δουλειά σου…" γράφουν μεταξύ άλλων σε site που με έκανε θέμα -…

Gepostet von Νίκος Αγγελίδης am Sonntag, 6. Oktober 2019

About Author