Ινδία: Τουλάχιστον 1600 νεκροί από τους μουσώνες

Περισσότεροι από 1600 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Ιούνιο στην Ινδία εξαιτίας των πιο έντονων βροχοπτώσεων που έχουν προκαλέσει οι μουσώνες στην περιοχή τα τελευταία 25 χρόνια.

Η περίοδος των μουσώνων η οποία κανονικά διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο έχει ήδη αποδώσει 10% περισσότερη βροχή από τον μέσο όρο των τελευταίων 50 χρόνων και δεν αναμένεται να κοπάσει, πριν από τις αρχές Οκτωβρίου, δηλαδή ένα μήνα αργότερα απ΄ό,τι συνήθως.

Οι Αρχές δίνουν μάχη με τις πλημμύρες στις βόρειες πολιτείες Ούταρ Πραντές και Μπιχάρ, οι οποίες έχουν πληγεί περισσότερο από το τελευταίο κύμα των έντονων βροχοπτώσεων, με αποτέλεσμα 144 άνθρωποι να έχουν χάσει τη ζωή τους από την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους.

Στην Πάτνα, την παραποτάμια πρωτεύουσα της Μπιχάρ όπου ζουν περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι, κάτοικοι είπαν ότι ανοίγουν δρόμο μέσα από το νερό που τους φτάνει μέχρι τη μέση για να προμηθευτούν απαραίτητα αγαθά όπως τρόφιμα και γάλα.

Στη γειτονική Ούταρ Πραντές, το πιο πολυπληθές κρατίδιο της Ινδίας, οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν την κατάρρευση τουλάχιστον 800 σπιτιών και πλημμύρισαν μεγάλα κομμάτια αγροτικής γης.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών, 1.673 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω των πλημμυρών και των έντονων βροχοπτώσεων φέτος και μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου.

Αξιωματούχοι δήλωσαν πως πολλοί από τους θανάτους αυτούς οφείλονταν σε κατάρρευση τοίχων και κτιρίων, περιλαμβανομένης της Ούταρ Πραντές και της Μαχαράστρα, του δυτικού κρατιδίου όπου 371 θάνατοι έχουν καταγραφεί από τις πλημμύρες μέσα στο 2019, ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων στη χώρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Author