ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Κανονικά αύριο τα δρομολόγια προαστιακού και τρένων

Κανονικά αναμένονται αύριο να κινηθούν τα τρένα καθώς εργαζόμενοι και διοίκηση φαίνεται πως τα βρήκαν στο ζήτημα της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών εξήγγειλε απεργιακές κινητοποιήσεις, υποστηρίζοντας ότι η διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ επιδεικνύει κωλυσιεργία ως προς το ζήτημα της υπογραφής Σ.Σ.Ε. η οποία έχει λήξει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα κι έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην καλύπτονται από Σ.Σ.Ε., θέτοντας σε κίνδυνο το εργασιακό τους μέλλον, εν όψει μάλιστα της συγχώνευσης της εταιρείας, που πρόσφατα εξαγγέλθηκε.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης της ΠΟΣ με τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το μεσημέρι, μετά από δέσμευση της τελευταίας, όπως υποστηρίζουν οι σιδηροδρομικοί, για ικανοποίηση του αιτήματος, αποφασίστηκε η αναστολή για μια εβδομάδα των κινητοποιήσεων.

Εν τω μεταξύ, η Σ.Σ.Ε. του ΟΣΕ, που που έχει ήδη υπογραφεί από τον Μάρτιο, βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να τύχει της έγκρισης της κυβέρνησης για ζητήματα που έχουν συμφωνηθεί.

About Author