Πύργος Ηλείας: 500 ευρώ πρόστιμο για ένα κουλούρι

Τον μπελά του βρήκε ένας φούρναρης στον Πύργο Ηλείας όταν ελεγκτές κατά τη διάρκεια ελέγχου διαπίστωσαν ότι στο κατάστημα ήταν μια πελάτισσα που κρατούσε ένα κουλούρι για το οποίο δεν είχε απόδειξη.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο ιδιοκτήτης υποστήριξε ότι επρόκειτο για τη μητέρα του στην οποία χάρισε -και δεν πούλησε- το προϊόν. Τότε, το κλιμάκιο ζήτησε τη μνήμη της ταμειακής μηχανής που έδειξε ότι εκείνη την ημέρα είχαν εκδοθεί αρκετές αποδείξεις αλλά η συνολική αξία τους ήταν περίπου 70 ευρώ.

Θεώρησαν ότι ο τζίρος είναι λίγος και ότι ο καταστηματάρχης δεν εκδίδει όλες τις αποδείξεις, με αποτέλεσμα να του επιβάλλουν το πρόστιμο των 500 ευρώ -όπως προβλέπει ο νόμος- για ένα κουλούρι που πωλείται προς 80 λεπτά, παρά τις εκκλήσεις της μητέρας του φούρναρη.

Ωστόσο, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έχει ζητήσει πλήρη ενημέρωση για το περιστατικό προκειμένου να κρίνει αν πρέπει να παρέμβει, όπως έκανε με την υπόθεση της ηλικιωμένης στη Θεσσαλονίκη που πωλούσε τερλίκια στη λαϊκή χωρίς να έχει κάνει έναρξη επαγγέλματος.

 

About Author