ΟΛΜΕ και ΔΟΕ στην απεργία της Τρίτης

Να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου αποφάσισαν οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών οι οποίες καλούν τα μέλη τους να δώσουν το παρών στην κινητοποίηση της επόμενης εβδομάδας.

Τα σωματεία δηλώνουν αντίθετα με το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και το οποίο φέρνει αλλαγές, μεταξύ άλλων και στον συνδικαλιστικό νόμο.

Από την πλευρά της, η ΟΛΜΕ χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο «αντεργατικό-αντιαπεργιακό», καθώς θεωρεί πως «προωθεί ένα είδος “ανάπτυξης”, που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι».

Η ΔΟΕ αναφέρει ότι βασικό αίτημα αποτελεί η απόσυρση του νομοσχεδίου και τονίζει ότι «ο αφοπλισμός του συνδικαλιστικού κινήματος διευκολύνει την κυβέρνηση στη λήψη μέτρων κατά των εργαζομένων και στην περιστολή των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε. Τα συνδικάτα μπορούν να ρυθμίζουν και να διαφυλάσσουν την εσωτερική τους λειτουργία στη βάση δημοκρατικών και συμμετοχικών διαδικασιών που αποφασίζουν με αποφάσεις των οργάνων τους».

 

About Author