“Ουδέν σχόλιο”- Η εύγλωττη απάντηση συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά για τον “αποκλεισμό” του από την Κομισιόν και τις δηλώσεις Πέτσα

“Ουδέν σχόλιον” λένε συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά για το γεγονός ότι ο Μαργαρίτης Σχοινάς ανέλαβε αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αν και η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να μην προτείνει τον πρώην πρωθυπουργό επειδή εκτιμούσε ότι δε θα έπαιρνε αντιπροεδρία.

Το “ουδέν σχόλιον” όμως εν προκειμένω ερμηνεύεται ως ένα ξεκάθαρο σχόλιο με νόημα και ένδειξη δυσαρέσκειας για το πως εξελίχθηκαν τα πράγματα και συνιστά στην πραγματικότητα μία προειδοποίηση από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος θέλει να έχει ενεργό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις. Οι σαμαρικοί μπορεί να συνέπραξαν με τους μητσοτακικούς στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές απέναντι στον κοινό καραμανλικό εχθρό, ωστόσο στη Νέα Δημοκρατία οι συμμαχίες πάντα είναι ρευστές και οι σχέσεις συχνά σχέσεις καχυποψίας. Αλλά η εξουσία είναι βέβαια ισχυρή συγκολλητική ουσία.

Εάν στο ΣΥΡΙΖΑ πάντως ποντάρουν σε εσωκομματικές αναταράξεις στη ΝΔ μεταξύ μητσοτακικών και σαμαρικών, αυτό που σίγουρα ενώνει τους γαλάζιους είναι το θέμα της Novartis, όπου όλα δείχνουν ότι επίκειται εξεταστική ή προανακριτική.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στη Βουλή ερωτηθείς σχετικά, καθώς το Μαξίμου δε θέλει να φανεί ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει εξεταστική. Σημειωτέον ωστόσο ότι ο ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εξεταστικής και για τη Novartis, αλλά και για το πρώτο εξάμηνο του 2015 και τις ΜΚΟ στις οποίες ανατέθηκαν έργα στο προσφυγικό.

Εξάλλου εφόσον η υπόθεση Novartis έρθει πάλι στη Βουλή (υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει αποσταλέι στη Βουλή επί ΣΥΡΙΖΑ η μήνυση που υπέβαλε ο κ.Σαμαράς), μπορεί και ένας βουλευτής να πάρει πρωτοβουλία για τη συλλογή υπογραφών (απαιτούνται 60 υπογραφές βουλευτών για εξεταστική και 30 για προανακριτική). Και εάν δεν πάρει την πρωτοβουλία κάποιος βουλευτής της ΝΔ (σαμαρικός ή μη), ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο σε μία κίνηση ανοίγματος στο σαμαρικό στρατόπεδο.

Οι σαμαρικοί αναμένουν να ολοκληρωθούν οι καταθέσεις, ώστε να δουν εάν υπάρχει και η δυνατότητα προανακριτικής, η οποία αφορά συγκεκριμένες ευθύνες συγκεκριμένων προσώπων, ενώ η εξεταστική αφορά τη συνολική διερεύνηση μίας υπόθεσης προς απόδοση ευθυνών. Σαμαρικοί βουλευτές υπενθυμίζουν εξάλλου την απειλή του πρώην πρωθυπουργού προς τον Αλέξη Τσίπρα “θα σας πάω μέχρι τέλους”, τονίζοντας ότι το εννοούσε. Έτσι φαίνεται πως το κλίμα στη Βουλή το επόμενο διάστημα θα είναι εκρηκτικό.

Πηγή: news247.gr

About Author