Εγκώμιο Μητοτάκη από τον Βενιζέλο- “Με την έγκριση Τσίπρα στήθηκε η σκευωρία της Novartis”

Για σκευωρία στην υπόθεση Novartis, με την έγκριση του ίδιου του τέως Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος

«Αναμφίβολα, το λέω ευθέως, δεν υπονοώ τίποτα. Δεν μπορεί να έχει συμβεί αυτό χωρίς την έγκριση, τη στήριξη και τη συμμετοχή του πρώην Πρωθυπουργού και ορισμένων υπουργών του οι οποίοι χαιρόντουσαν και καμάρωναν γιατί είχαν κάνει βασική απασχόλησή τους την ανακύκλωση των συκοφαντιών, οι οποίες αποδεδειγμένα είναι συκοφαντίες» είπε με έμφαση μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος είχε καταθέσει στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη διαχείριση της υπόθεσης από Δικαιοσύνη επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατηγόρησε μάλιστα τον κ. Τσίπρα ότι προεκλογικά επανέφερε ανεδαφικές καταγγελίες εναντίον προσώπων παρά το γεγονός ότι οι φάκελοι σε βάρος τους είχαν αρχειοθετηθεί και πως υπουργοί της τότε κυβέρνησης ανακύκλωναν τις «συκοφαντίες» του κ. Τσίπρα και «χαίρονταν και καμάρωναν» για το έργο τους.

Ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι με δεδομένες τις καταγγελίες για πολιτικές παρεμβάσεις και για κακή διαχείριση της υπόθεσης από την εισαγγελία κατά της διαφθοράς είναι σχεδόν βέβαιο πως θα συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή στην Βουλή.

Όσον αφορά τα επόμενα βήματα, ουσιαστικά κάλεσε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία να διαλευκάνει «σκοτεινές πλευρές» της υπόθεσης, ώστε να προστατεύσει την αξιοπιστία των θεσμών.

Υπενθύμισε πως η μήνυση που έχει καταθέσει δεν αφορά μόνον μέλη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος που ενέπλεξαν τα πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση.

Σημείωσε πως μολονότι ένας από τους «κουκουλοφόρους» έχει εκτεθεί ως κατηγορούμενος με οικονομικό συμφέρον στην υπόθεση, εξακολουθούν να απολαμβάνουν καθεστώς προστασίας.

Βενιζέλος: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κερδίσει τις εντυπώσεις»
Ερωτηθείς για το πρώτο δίμηνο της κυβέρνησης Μητσοτάκη ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως «η κυβέρνηση αναμφίβολα έχει κερδίσει τις εντυπώσεις τους δύο αυτούς μήνες, έχει κινηθεί με γρήγορους ρυθμούς. Έχει θέσει πολύ φιλόδοξους στόχους, διότι έχει υποσχεθεί να σεβαστεί τις βασικές δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης και να εφαρμόσει και το δικό της προεκλογικό πρόγραμμα, άρα κοινωνικές παροχές, φοροαπαλλαγές και μέτρα ενθάρρυνσης των επενδύσεων και στήριξης της πραγματικής οικονομίας».

About Author