Άμεση αντίδραση Κεραμέως για Καστελόριζο μετά από παρέμβαση του anatropinews:

Την άμεση αντίδραση και το ενδιαφέρον της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως προκάλεσε το ζήτημα με το Δημοτικό σχολείο στο Καστελόριζο καθώς όπως κατήγγειλε η κάτοικος και λυκειάρχης στο νησί, κ. Μπέτυ Μούζακ, δεν υπάρχει δάσκαλος. Το  anatropinews.gr ανέδειξε το ζήτημα με αποτέλεσμα να πάρει διαστάσεις και να προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων στα social media και ειδικά στο Twitter.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Η κ. Μπέτυ Μούζακ, μιλώντας στον realfm είπε: “Αυτό που έχει γίνει φέτος στο Δημοτικό είναι άνευ προηγουμένου, δεν υπάρχει κανένας δάσκαλος”. Μάλιστα εξήγησε πώς “η Διεύθυνση από τη Ρόδο έστειλε εκτάκτως ένα δάσκαλο με απόσπαση από την Χάλκη, ίσα – ίσα για να ανοίξει το σχολείο, να γίνει ένας αγιασμός για να μην λένε ότι δεν υπάρχει δάσκαλος στο νησί”.

Τέλος ανέφερε: “Το σχολείο είναι τριθέσιο, υπάρχουν 20 παιδάκια στο Δημοτικό. Πρέπει να περιμένουμε τώρα τη δεύτερη φάση προσλήψεων αναπληρωτών για να τοποθετηθεί ένας δάσκαλος, δύο, τρεις. Πέρσι ήταν τρεις δάσκαλοι και ήταν στην ώρα τους και οι τρεις… Ο δάσκαλος από τη Χάλκη θα καθίσει μέχρι να έρθει έστω ένας δάσκαλος για να βγάλει τη χρονιά”.

Το θέμα αναδείχτηκε στο twitter από τον Σεραφείμ Κοτρώτσο με την επισήμανση ότι πρέπει να παρέμβει άμεσα η υπουργός, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλές αντιδράσεις μεταξύ αυτών και της ίδιας της κ. Κεραμέως.

Ο δημοσιογράφος έγραψε:

“Στο Καστελόριζο; Να παρέμβει αμέσως η υπουργός”

Στην απάντηση της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επεσήμανε:

“Μίλησα προσωπικά και με τον εκπαιδευτικό που υπηρετεί τώρα στο σχολείο στο Καστελόριζο και με τον Αν. Διευθυντή Εκπαίδευσης αρμόδιο για την περιοχή. Όλα λειτουργούν κανονικά”.

Λίγο αργότερα η κ. Κεραμέως απαντώντας σε ερώτηση χρήστη του twitter ενημέρωσε για το πώς ακριβώς έχει το θέμα. Αφού ευχαριστεί για το ερώτημα γράφει: 

“Το σχολείο στο Καστελοριζο λειτουργεί κανονικά.Κανείς εκπαιδευτικός δεν δήλωσε προτίμηση να υπηρετήσει εκεί όποτε το Υπουργείο φρόντισε να διατεθεί εκπαιδευτικός από τη Χάλκη, και έχουμε ήδη δρομολογήσει να προσληφθούν τρεις αναπληρωτές εκπαιδευτικοί”.

About Author