Χάος στο Βρετανικό κοινοβούλιο κατά την συζήτηση της πρότασης Τζόνσον για κλείσιμο (video)

Χαοτικές σκηνές με διαπληκτισμούς και αντεγκλήσεις εκτυλίχθηκαν στη βρετανική Βουλή κατά την τελευταία συζήτηση επί της πρότασης του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, πριν μπει λουκέτο στο κοινοβούλιο έως τις 14 Οκτωβρίου.

Η διαδικασία που ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα κατέληξε με την ψηφοφορία επί της πρότασης, η οποία οδήγησε σε νέα ήττα της κυβέρνησης Τζόνσον, -όπως είχε άλλωστε προαναγγείλει η αντιπολίτευση- με την μαζική αποχή των βουλευτών από τη διαδικασία να καθορίζει το αποτέλεσμα (293 ψήφοι υπέρ/46 κατά). Ο πρόεδρος του σώματος Τζον Μπέρκοου ανακοίνωσε ότι δεν εξασφαλίστηκε η απαιτούμενη ενισχυμένη πλειοψηφία (τα δύο τρίτα των μελών της Βουλής των Κοινοτήτων) για την αποδοχή της πρότασης. «Για άλλη μια φορά, η αντιπολίτευση πιστεύει ότι γνωρίζει καλύτερα», ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού.

Πρωτοφανείς εικόνες στη Βουλή

Εικόνες που δεν τιμούν κανέναν στη βρετανική βουλή εκτυλίχθηκαν όταν ο πρόεδρος του σώματος Τζον Μπέρκοου αποπειράθηκε να κατεβεί από τη θέση του για να κατευθυνθεί στη Βουλή των Λόρδων ώστε να ολοκληρωθεί, τυπικά, η διαδικασία του κλεισίματος της Βουλής που αποφάσισε η κυβέρνηση Τζόνσον.

 

 

About Author