Αποχώρησε από τη “Νέα Σελίδα” ο καθηγητής και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μεν. Γκίβαλος και κατηγορεί τον Ηλ. Λιβάνη για πολιτική στροφή στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο

Mετά την αλλαγή “γραμμής” της εφημερίδας, που είχε ως πρώτη συνέπεια την απόλυση της Κατερίνας Ακριβοπούλου, καθώς αρνήθηκε να συμπράξει με τη νέα “κατεύθυνση”, σήμερα έγινε γνωστό ότι παραιτήθηκε και ο Μενέλαος Γκίβαλος, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και αν.καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σε δήλωσή του ο Μ.Γκίβαλος χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα για την “εμφανή μετεκλογικά “στροφή” της εφ. «Νέα Σελίδα» και την ένταξή της στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο με «υπομόχλιο» το ΚΙΝ.ΑΛ.”, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι “δεν επιθυμώ να «νομιμοποιώ» πρακτικές και επιλογές που θίγουν την αξιοπρέπεια και τη συνείδησή μου”.

Ολόκληρη η δήλωση του Μενέλαου Γκίβαλου:

Η εμφανής μετεκλογικά «στροφή» της εφ. «Νέα Σελίδα» και η ένταξή της στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, με «υπομόχλιο» το ΚΙΝ.ΑΛ., καθιστούν αδύνατη –και κυριολεκτικώς απαγορευτική- την παρουσία μου σε αυτήν. Σεβόμενος τους αναγνώστες των κειμένων μου και τις αρχές, τις ιδέες, τις αξίες που προσπάθησα να υπηρετήσω επί πολλές δεκαετίες γνωστοποιώ δημόσια την απόφασή μου αυτή γιατί δεν επιθυμώ να «νομιμοποιώ» πρακτικές και επιλογές που θίγουν την αξιοπρέπεια και τη συνείδησή μου. Άλλωστε τελικοί κριτές των αποφάσεων και των πράξεων του καθενός είναι οι ίδιοι οι πολίτες και η δημοκρατική μας κοινωνία.

Μενέλαος Γκίβαλος
Αν. Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Παν/μίου Αθηνών

Νέα Σελίδα

Πηγή: thefaq.gr

About Author