Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: Οι προσλήψεις στην ειδική αγωγή και την γενική εκπαίδευση που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης είναι προσλήψεις του 2019 που αποφασίστηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ

Αναλυτικά η δήλωση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου με αφορμή τις σχετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού:

«Ο κ. Μητσοτάκης, προκειμένου να μην δεσμευτεί για τον κανόνα 1:1 στις προσλήψεις του δημοσίου και ειδικά ως προς τις αναγκαίες προσλήψεις για την Παιδεία, διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Οι 4.500 προσλήψεις στην ειδική αγωγή αφορούν το 2019, και η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει καθυστερήσει να τις ολοκληρώσει. Οι 10.500 προσλήψεις της γενικής εκπαίδευσης αφορούν τα έτη 2020 και 2021, στη βάση του κανόνα 1:1 και του πολυετούς προγραμματισμού προσλήψεων, σύμφωνα με τον προγραμματισμό στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει άλλες προτεραιότητες που δεν τις ομολογεί και κυρίως δεν θέλει να δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσει τον κανόνα των προσλήψεων τα επόμενα χρόνια».

Σημειώνεται ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3.30 το μεσημέρι, αρκέστηκε να πει μόνο ότι «θα προχωρήσουμε και σε προσλήψεις τακτικού προσωπικού στην εκπαίδευση δίνοντας μια προτεραιότητα στους αναπληρωτές καθηγητές», προσθέτοντας ότι «δεν θα είμαστε στον κανόνα ένα προς πέντε, για τις προσλήψεις, γιατί μπορούμε να κινηθούμε σε καλύτερα επίπεδα».

About Author