Τα επιθετικά σχόλια κατά του Γαβρά στο IMDb και η απάντηση Βαρουφάκη

Σε παγκόσμιο φαινόμενο πρωτοτυπίας εξελίσσεται η ταινία “Adults in the Room” του Κώστα Γαβρά, η οποία βασίζεται στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη για όσα έγιναν στα Eurogroup των διαπραγματεύσεων του 2015, πίσω από κλειστές πόρτες.

Αποτέλεσμα εικόνας για Βαρουφακης με Γαβρά Βενετία

Αρχικά είχαμε τις αρνητικές κριτικές χρηστών της ανοιχτής πλατφόρμας Internet Movie Database (IMDb) και τις κακές βαθμολογίες προς την ταινία, η οποία δεν έχει κάνει ακόμη πρεμιέρα. Οι αρνητικές κριτικές συνοδεύονταν από κακόβουλα και επιθετικά σχόλια εναντίον του βραβευμένου Κώστα Γαβρά και του πρώην υπουργού Οικονομικών και στηλίτευαν την απόφαση του σκηνοθέτη να βασιστεί στις ηχογραφήσεις του Βαρουφάκη, ενώ μιλούσαν για ταινία που έγινε “με λεφτά της πρώην κυβέρνησης”.

Ο ίδιος ο Κώστας Γαβράς είχε εξ αρχής διαχωρίσει τη θέση του λέγοντας πως η ταινία είναι μυθοπλασία και πως βρήκε τις καταγραφές του Γιάνη Βαρουφάκη αρκετά ελκυστικές έτσι ώστε να βασιστεί σε αυτές και να οικοδομήσει πάνω τους το νέο πολιτικό του θρίλερ.

Τα προβοκατόρικα σχόλια χρηστών στο IMDb συνεχίστηκαν ωστόσο, και έτσι η έγκυρη πλατφόρμα πήρε την απόφαση να διαγράψει τους κακόβουλους σχολιασμούς.

Φυσικά, η διαγραφή δεν αφορά και τη βαθμολόγηση με “αστεράκια” από το 1 μέχρι το 10.

Ένα από τα σχόλια που διαγράφησαν:

Γαβράς στο IMDb: Από το

Το IMDb άλλωστε λειτουργεί με open source τρόπο και η βαθμολογία που συνοδεύει τις ταινίες είναι ο μέσος όρος που δίνουν οι χρήστες του site. Η όλη απόφαση των διαχειριστών του ιστοτόπου ήταν απολύτως λογική για να διατηρηθεί αφενός η εγκυρότητά του και αφετέρου για να προστατευτεί το έργο ως πολιτισμικό προιόν. Κοινώς, αφαιρέθηκαν οι επιθετικές αναρτήσεις που δεν το έκριναν ως τέτοιο και δεν βασίζονταν σε λογικά επιχειρήματα.

Μετά το “τρολάρισμα” όμως και τον βομβαρδισμό με κριτικές κάτω του 5, εκατοντάδες χρήστες “εισέβαλαν” στο IMDb και βαθμολόγησαν θετικά την ταινία. Η οποία επαναλαμβάνουμε, δεν έχει προβληθεί ακόμη στις αίθουσες, παρά μόνο σε φεστιβάλ του εξωτερικού.

Κάπως έτσι αυτή τη στιγμή η ταινία είναι στο 5,6/10 από 4,4/10 που ήταν πριν δύο ημέρες, ενώ υπάρχουν αναρτημένα μόλις τρία σχόλια, ένα εκ των οποίων είναι αρνητικό, αλλά όχι προσβλητικό.

Σημειώνουμε εδώ πως ο πρώην υπ. Οικονομικών τοποθετήθηκε για το “κράξιμο” προς τον Κώστα Γαβρά, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Βασίλη Σκουρή για το News 24/7.

“Είναι μεγάλη του τιμή οι τελευταίοι συνεργάτες της χούντας, που προφανώς δεν του συγχώρεσαν το Ζ, να τον χτυπούν για το ADULTS” λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης

Γιάνης Βαρουφάκης: Μεγάλη του τιμή να χτυπούν τον Γαβρά  οι τελευταίοι συνεργάτες της χούντας

Πετάει το γάντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην Φώφη Γεννηματά ο Γιάνης Βαρουφάκης με αφορμή τις δηλώσεις για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το πρώτο εξάμηνο του 2015. «Πολύ φοβάμαι ότι είναι πολύ δειλοί να το τολμήσουν. Μακάρι να το κάνουν. Εκεί από κατήγοροι θα μετατραπούν σε κατηγορούμενους – όπως και στα χρόνια του Ζ!» επισημαίνει ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 και υπουργός Οικονομικών την περίοδο εκείνη.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην επίθεση που δέχεται ο Κώστας Γαβράς για την τελευταία του ταινία που στηρίζεται στο βιβλίο Βαρουφάκη, υπερασπίζει με πάθος τον σκηνοθέτη: «Είναι μεγάλη του τιμή οι τελευταίοι συνεργάτες της χούντας, που προφανώς δεν του συγχώρεσαν το Ζ, να τον χτυπούν για το ADULTS».

-Εκτιμά ότι η μεγέθυνση του ΑΕΠ δεν πρόκειται να ξεπεράσει το 1,8%, ενώ επιτίθεται στην κυβέρνηση για τη στάση της στο θέμα των πλεονασμάτων: «Σε καμία των περιπτώσεων δεν πρόκειται η μεγέθυνση του ΑΕΠ να περάσει το 1,8%. Θα είναι θαύμα αν στο τέλος του χρόνου το πρόσημο δεν γίνει, ξανά, αρνητικό. Όσο για τα πρωτογενή πλεονάσματα, η κυβέρνηση το έχει δηλώσει: Δεν διαπραγματεύονται καν κάτι για το 2019 ή το 2020, τις χρονιές που η ύφεση φουντώνει πανευρωπαϊκά και που η Ελλάδα, αν δεν μειώσει τα πλεονάσματα κάτω από το 1%, θα κλειστεί ακόμα βαθύτερα στη χρεοδουλοπαροικία».

-Ασκεί κριτική στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα για τον τρόπο που λειτουργεί το Κοινοβούλιο: «Και βέβαια ευθύνεται ο Πρόεδρος της Βουλής, τον οποίο υπερψηφίσαμε σχεδόν όλα τα κόμματα για να προστατεύσει το Κοινοβούλιο. Δεν θα συναινέσουμε ποτέ στον εξευτελισμό της Βουλής, με τροπολογίες υπέρ ημετέρων που κατατίθενται 2 ώρες μετά την επίσημη έναρξη της ψηφοφορίας».

-Αρνείται τυχόν πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για δημιουργία αντικυβερνητικού μετώπου: «Ευχαριστούμε αλλά… δεν θα πάρουμε. Την παλιννόστηση της ολιγαρχίας την έφερε ο κ. Τσίπρας το βράδυ της 5ης Ιουλίου του 2015 όταν ανέσυρε από τα αζήτητα τη ΝΔ ώστε να ανατρέψουν από κοινού τη λαϊκή βούληση στη Βουλή. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι το μνημονιακό, κυβερνητικό μέτωπο που το ΜέΡΑ25 εκλέχτηκε για να αντιμετωπίσει».

Πηγή: news247.gr

 

 

Η ταινία του Κώστα Γαβρά, “Ενήλικοι στο Δωμάτιο”, θα κάνει την ελληνική πρεμιέρα της στην τελετή λήξης του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, στις 29 Σεπτεμβρίου.

 

About Author