Η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων στην (αντιπολιτευτική) ατζέντα Τσίπρα στην ΔΕΘ

Το θέμα αναμένεται να διατηρηθεί ψηλά στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα να αναδειχθεί και κατά την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη, όπως γράφει η Βούλα Κεχαγιά στο Έθνος.

Οι δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ για χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα από την μία και η απάντηση του Πιερ Μοσκοβισί για διατήρησή τους στο 3,5% από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από την άλλη, τροφοδοτούν την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εγκατάλειψη των προεκλογικών της στόχων.

Η Κουμουνδούρου άδραξε την ευκαιρία και επαναφέρει την συζήτηση για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων θυμίζοντας πως ενώ ήταν κάτι που πέτυχε η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την δημιουργία του ειδικού εγγυητικού λογαριασμού, η κυβέρνηση εγκατέλειψε αυτήν την προοπτική και μάλιστα χωρίς καμία διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.

Το θέμα αναμένεται να διατηρηθεί ψηλά στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα να αναδειχθεί και κατά την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη, το δεύτερο Σαββατοκύριακο της ΔΕΘ. Και όχι μόνο αυτό το θέμα. Σύμφωνα με πληροφορίες στην Κουμουνδούρου αναμένουν την πρωθυπουργική ομιλία στα εγκαίνια της ΔΕΘ για να διαμορφώσουν πληρέστερη εικόνα για τις προθέσεις της κυβέρνησης στην οικονομία και να επικεντρώσουν την κριτική τους σε όλα τα θέματα που συνιστούν εγκατάλειψη της προεκλογικής ρητορικής της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Αλέξης Χαρίτσης έκανε λόγο για διπλωματία της φυγομαχίας, αντί για την διπλωματία της αξιοπιστίας που προβάλλει το Μέγαρο Μαξίμου και σχολίασε πως ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει ξεκάθαρα, αντί να παραπέμπει στις καλένδες μία υποθετική μείωση των πλεονασμάτων «γιατί απέρριψε χωρίς καμία διαπραγμάτευση, την άμεση μείωσή τους στο 2,5% χωρίς προαπαιτούμενα».

Ομοίως ο Νίκος Παππάς επεσήμανε καυστικά πως την ώρα που τα πλεονάσματα είναι το τυρί και τα προαπαιτούμενα είναι η φάκα , ο Τσίπρας ολοφάνερα πήρε το τυρί χωρίς να πιαστεί στην φάκα κάτι που ενοχλεί την κυβέρνηση.

Πηγή: ethnos.gr

About Author